Ljudi

RK Čelik: HVALA TI, ZLAJA!

RK Čelik: HVALA TI, ZLAJA!- HVALA TI,  ZLAJA!

Bio sam predsjednik Kluba u vrijeme kada je sa klupe tim RK Čelika na startu u Premijer ligi BiH vodio legendarni Zlatan Saračević. Bio je sjajan čovjek, ljudina, ljudski i profesionalni gigant, odličan trener, a prije toga jedan od najboljih rukometaša sa prostora bivše Jugoslavije ikada.

Vijest o njegovoj smrti nas je strašno potresla i pogodila. Tako je to kad Ti ode jedan od najdražih. On je jako volio ljude i ljudi su voljeli njega.

Bio je jedan i jedinstven: pravi profesionalac, veliki radnik i saradnik, uvijek ljubazan i  korektan u odnosima. U RK Čeliku je ostavio neizbrisiv trag u   plejadi velikih rukometnih trenera koji su ovdje radili. Iznad svega,  imao je izad svega pobjednički duh. Uvijek se sjećamo njegove izjave koju je stalno ponavljao: ,,Nije važno učestvovati, već pobjedjivati!”

Od sadašnjih rukometaša Čelika pod trenerskom palicom popularnog Sarača za Čelik su  igrali: Aldin Begagić, Edin Gušić, Mirza Dervenčić i Edvin Begović.

U njihovo i u moje ime, u ime svih ,,Čelikovaca” i građana Zenice – Zlaja veliko Ti hvala za sve što si nam dao!

Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: