Ostali sportovi

Rezime i najava sportskih događaja ovog vikenda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rezime i najava sportskih događaja ovog vikenda- Najavljujemo sportske događaje za vikend 27 i 28.11.2021.godine. Donosimo raspored i satnice sportskih događaja do kojih smo došli. 

DRUGA LIGA FBiH U NOGOMETU, GRUPA CENTAR

U ovoj ligi nastupa bivši Premijerligaš, NK Čelik. Prošlog vikenda odigrano je 15.kolo, posljednje kolo u jesenjem dijelu prvenstva. Još nisu službeno registrovane dvije utakmice, koje su prekinute i to utakmice NK Čelik – NK Bosna Visoko iz 14.kola i NK Krivaja – FK Famos iz 15.kola.

Nakon 14 odigranih utakmica zenički Čelik ima osam pobjeda, pet remija i jedan poraz, 29 bodova, gol razlika 33:6, trenutno četvrto mjesto na tabeli.

Dakle, zenički Čelik ima jednu neregistrovanu utakmicu iz 14.kola protiv visočke Bosne u Zenici.

Ova utakmica je prekinuta u 60.minuti na „A“ stadionu Kamberovića polja u Zenici pri rezultatu 1:0 za Čelik i nakon dosuđenog diskutabilnog penala za NK Bosna, te nakon toga ulazak nekoliko gledalaca u teren. NK Čelik je dana 23.11.2021. godine putem maila primio zahtjev za očitovanje o ovom slučaju, prema kojem im je ostavljen rok od tri dana. Nekoliko sati poslije, ponovo su putem maila dobili Odluku kojom se utakmica registruje službenim rezultatom 0:3 za NK Bosna. Protiv ove Odluke može se uložiti žalba Apelacionoj komisiji NSFBiH, u roku od 8 dana od dana prijema odluke, uz uplatu propisane takse.

Inače, prvo mjesto u jesenjem dijelu prvenstva sa 39 bodova osvojila je ekipa NK Stupčanica iz Olova, koja je nanijela jedini poraz Čeliku u prvom kolu u Zenici.

PRVA ŽENSKA LIGA FBiH U NOGOMETU

Član ove lige je ŽNK Čelik, bivši Premijerligaš. Posljednje utakmice iz 11.kola odigrane su 13.i 14.11.2020.godine, (zadnje kolo u jesenjem dijelu prvenstva). Nogometašice Čelika nisu putovale na utakmicu 11.kola u Bosansku Krupu ekipi ŽNK „Željezničar 2011“ i 24.11. ova utakmica je registrovana rezultatom 3:0 (par forfe) u korist ekipe ŽNK „Željezničar 2011“.

Nakon 11. kola, na kraju jesenjeg dijela prvenstva, ŽNK Čelik je na sedmom mjestu sa 13 bodova i bilansom od četiri pobjede, pet poraza i jedan neriješen rezultat. Jesenji prvak je ekipa ŽNK Libero iz Goražda sa 28 bodova. Na začelju je ekipa ŠF Respekt iz Sarajeva bez osvojenog boda.

 

KANTONALNA LIGA ZDK U NOGOMETU

Završen je jesenji dio sezone i sada je zimska pauza.

Jesenji prvak je ekipa „Žepče 1919“ sa bilansom od devet pobjeda i jedan remi, 28 bodova, druga je Pobjeda iz Tešanjke sa 23, treći tetovski Borac sa 20 bodova, četvrti Vareš sa 19, peta je Nemila sa 19, Fortuna je na šestom mjestu sa 15 bodova i bilansom od pet pobjeda i pet poraza, sedmi i osmi su Proleter i Napredak po 12 bodova, deveti Novi Šeher sa 7 bodova. Dva posljednja mjesta zauzimaju Sporting sa četiri boda i Steel City bez bodova.

OMLADINSKA LIGA BiH U NOGOMETU, GRUPA „CENTAR 2“

U ovim ligama za juniore i kadete, sezona 2021/2022, nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice. Prošlog vikenda odigrano je 15.kolo, posljednje u jesnjem dijelu sezone.

Na kraju jesenjeg dijela sezone, kadeti Čelika su drugi na tabeli sa 37 bodova,  a kadeti Fortune su šesti sa 24 boda. Vodeći u kadetskoj ligi je NK Romari (Rijeka -Vitez) sa 40 bodova.

Na kraju jesenjeg dijela sezone, juniori Čelika zauzimaju drugo mjesto sa 37 bodova, dok su juniori Fortune 14.mjesto sa tri boda.

Vodeći u juniorskoj ligi je, takođe, NK Romari (Rijeka –Vitez) sa svih 14 pobjeda i 42 boda.

 

PRVA LIGA FBiH U RUKOMETU, GRUPA SJEVER

RK Čelik i ŠR Čelik Junior nastupaju u ovoj ligi. U narednom, 11.kolu, RK Čelik gostuje ekipi RK „Gračanica 2“. Ova utakmica je na rasporedu u nedjelju 28.11.od 12 sati u Gračanici.

Drugi zenički prvoligaš, ŠR Čelik Junior, je domaćin ekipi „Sana 7“, subota, 27.11. od 15 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Nakon 10.kola RK Čelik dijeli prvo mjesto sa ekipom RK „Sloboda 2“ sa po 18 bodova, bilans Čelika je

devet pobjeda i jedan poraz. ŠR Čelik Junior je trenutno peto mjesto na tabeli sa bilansom od šest pobjeda i tri poraza, 12 bodova (jedna utakmica manje).

ODBOJKA

Predstojećeg vikenda igraju se utakmice 7.kola u odbojkaškim ligama FBiH.

Tri zeničke odbojkaške ekipe će igrati svoje utakmice u tri različite lige. To su ekipe ŽOK Željezara, OK Čelik-R i OK Block Out.

U 7. kolu raspored zeničkih ekipa je sljedeći (27./28.11.2021.).

ŽOK “Željezara” Zenica – OK “Krivaja” Zavidovići, nedjelja, 28.11. u 14 sati, Prva gimnazija;

UOK “Mikasa” Tuzla – OK “Čelik-R” Zenica, nedjelja, 28.11.u 18 sati, Univerzitetska;

OK “7 Lukavac” Lukavac – OK “Blok-Block Out” Zenica, nedjelja, 28.11. u 18 sati, SD Lukavac;

 

KOŠARKA MUŠKI

U prvenstvu KSBiH nastupa OKK Čelik. Sada slijedi 15.-dnevna pauza u prvenstvu zbog utakmica reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Indoneziji, Japanu i Filipinima 2023. godine.

Naime, košarkaška reprezentacija BiH nalazi se u grupi F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, zajedno sa selekcijama Litvanije, Češke Republike i Bugarske.

Zmajevi će dočekati selekciju Češke Republike 26. novembra 2021.godine u Sarajevu u 20 sati, a tri dana kasnije gostovati Bugarskoj.

U sljedećem 7. kolu nakon, 15.-dnevne pauze, OKK Čelik je domaćin ekipi KK Leotar iz Trebinja.

KOŠARKA ŽENE

U prvenstvu KSBiH nastupa KŽK Čelik. U vikendu pred nama je peto kolo Prvenstva.

U narednom 5.kolu košarkašice Čelika su domaćini ekipi ŽKK RMU Banovići. Utakmica je na rasporedu ove subote, 27.11.od 19,30 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici.

SJEDEĆA ODBOJKA

Ovog vikenda, 27./28.11.2021.godine, igra se 8.kolo u Ligama sjedeće odbojke.

U Premijer ligi BiH u tekućoj sezoni, 2021/2022, nastupaju tri zeničke ekipe i to: KSO „Zenica 92“,  KSO „Čelik 07“ i KSO „Bosna“.

Parovi 8.kola, 27./28.11.2021.god.

KSO ‘‘Iskra‘‘  –  KSO ‘‘Zenica ‘92‘‘

SKISO ‘‘Sinovi Bosne‘‘  – SDI ‘‘Spid‘‘

KSO ‘‘Čelik ‘07‘‘ –  OKI ‘‘Drina‘‘

OKI ‘‘Fantomi‘‘  – KSO ‘‘Bosna‘‘

IOK ‘‘A.S Huso-Maglaj‘‘ –  SDI ‘‘Jedinstvo Brčko-Boće‘‘

PRVA FUTSAL LIGA FBiH, GRUPA 1

Predstojećeg vikenda igra se 4.kolo Prve futsal lige FBiH, grupa 1. Zenička ekipa MNK Neimari, trenera Mirka Čampare, u četvrtom kolu je domaćin ekipi MNK Novi Travnik. Utakmica MNK Neimari – MNK Novi Travnik igra se ove subote, 27.11. od 17 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica.

U prva tri kola Neimari su zabilježili tri pobjede, dvije domaće pobjede, protiv ekipa Vitez i Centar, te jednu gostujuću protiv Drine u Goraždu.

Evo svih parova 4.kola:

Zenica: MNK Neimari – MNK Novi Travnik, subota u 17 sati, Arena „Husejin Smajlović“;

Vitez: KMF Vitez – FK Futsal Željezničar

Ilidža: MNK DiaBiH – MNK Žepče

Sarajevo: FKA Centar – MNK Drina

STONI TENIS

Do okončanja prvog dijela sezone jesenji šampion, Stk “Mladost” Zenica, treba odigrati još jedan meč iz 11.kola, gdje će ugostiti ekipu Stk “Brka” Brčko. Meč je zakazan za 04.12.2021.godine.

E.Imamović

Foto iz klubova i arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno