Ostali sportovi

FOTO: Visoka pobjeda MNK „Neimari“ Zenica, Novom Travmiku 12 golova u mreži

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U četvrtom kolu Prve futsal lige FBiH, grupa 1, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bili su domaćini ekipi MNK Novi Travnik.

Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici u prisustvu oko 200 gledalaca.

Visoku, ubjedljivu i zasluženu  pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa MNK „Neimari“.

Rezultat: MNK „Neimari“ – MNK „Novi Travnik“ 12:2 (9:1);

Sudije su bili Adnan Žgalj i Amar Kapo (oba iz Sarajeva), a delegat Kemal Topalović (Kaćuni);

Strijelci za Neimare bili su Hadis Krehmić (3x) u 4′, 17′ i 30′, po dva gola su postigli: Seldin Zatagić u  1′ i 3′, Alija Bajrić u 11′ i 29′, Amir Baručija u 5′ i 6′, Sulejman Salkić u 14′ i 26′, i Elmin Zatagić u 10′;

Golove za goste iz Novog Travnika postigli su Suljo Skopljak u 16′ i Hasan Belegić u 24′:

Sastav ekipe Neimari:

Milenko Ristivojević (golman), Hadis Krehmić, Erdin Ramić, Amir Baručija, Amar Šišić, Samir Spahić (golman), Elmin Zatagić, Faik Selman, Seldin Zatagić, Alija Bajrić, Sulejman Salkić, Nermin Pašalić (cap), Amar Vehabović, Emin Husejnović. (Trener Mirko Čampara, predstavnik kluba Enes Kovačević).

U zeničkoj ljepotici Areni danas smo gledali pravu malonogometnu rapsodiju u režiji trenera MNK Neimari, Mirka Čampare i njegovih pulena, koji su danas deklasirali ekipu MNK Novi Travnik sa 12 golova u mreži.

Vidjeli smo dosta lijepih golova, lijepih akcija i svega onoga što ovu igru čini interesantnom i zanimljivom.

Domaći su krenuli odlučno od prve minute i već nakon prvih šest minuta je 5:0, golovima Seldina Zatagića u 1′ i 3′, Hadisa Krehmića u 4′, te Amira Baručije u 5′ i 6′. U narednih osam minuta Neimari su postigli još tri gola za vođstvo od 8:0 i to preko Elmina Zatagića u 10′, Alije Bajrića u 11′ i Sulejmana Salkića u 14′.

Gosti smanjuju ma 8:1 u 16′ preko Sulje Skopljaka. Do poluvremena Neimari postižu još jedan gol preko Hadisa Krehmića u 17′ za veliku prednost od 9:1, što je i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu domaći postižu još tri gola i to preko Sulejmana Salkića u 26′, Alije Bajrića u 29′ i trećim golom Hadisa Krehmića u 30′ za konačnih 12:2, nakon što su gosti iz Novog Travnika, na početku drugog poluvremena, u 24′ smanjili na 9:2 preko Hasan Belegića. Ovo je četvrta pobjeda Neimara u prva četiri kola prvenstva, zaslužena i ubjedljiva.

Nastavljen je pobjednički niz i dobra uvertiru u Kup utakmicu Federacije BiH u Velikoj Kladuši: MNK Mujo Hrnjica – MNK Neimari (srijeda, 01.12. u 18 sati).

U narednom, petom kolu Neimari gostuju ekipi MNK Žepče.

Parovi 4.kola

Zenica: MNK Neimari – MNK Novi Travnik 12:2

Vitez: KMF Vitez – FK Futsal Željezničar

Ilidža: MNK DiaBiH – MNK Žepče

Sarajevo: FKA Centar – MNK Drina

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno