Rukomet

Reprezentacija Kuvajta bolja od Čelika

Reprezentacija Kuvajta i RK Čelik

U prijateljskoj utakmici u Sarajevu rukometaši reprezentacije Kuvajta savladali su RK Čelik rezultatom 41:29 (poluvrijeme 16:14). Igrači Čelika su u utakmicu ušli sa isuviše respekta i bojažljivo prema protivniku, što se već na startu odrazilo na rezultat.

Već na samom početku reprezentativci Kuvajta su stvorili solidnu gol razliku koja se tokom utakmice povećavala. I prvo i drugo poluvrijeme je završeno sa po šest golova razlike u korist Kuvajćana.
Igrači RK Čelika još neuigrani

Na igračima RK Čelika se vidjelo da neuigrani i da im je ovo tek treća prijateljska utakmica. Prije Kuvajta Čelik je pobijedio ekipu RK Jajce, te izgubio od premijerligaša RK Iskre Bugojno. S druge strane, Kuvajćani se već dvadeset dana nalaze na pripremama u Bosni i Hercegovini i odigrali su veliki broj prijateljskih utakmica.

Kod Čelika je najviše golova postigao Ante Dragičević (ukupno 8), koji je bio i nepogrješivi izvođač jedanaestaraca. Amar Kobilica je postigao 6 a Edin Gušić 4 gola. Danijel Jurić je bio strijelac 3 gola, a prva 2 gola na startu utakmice za ekipu Čelika postigao je Faris Mrako.

Golmani Čelika su bili solidni: Mevludin Čehajić zabilježio je 12, a Dženan Hodžić 7 odbrana.

U srijedu, 1. septembra, Čelik igra prijateljsku utakmicu u Maglaju, protiv premijerligaša RK Maglaj.

Izvor: RK Čelik

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: