Rukomet

RK Čelik pred početak prvenstva odigrao posljednju prijateljsku utakmicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometaši RK Čelik pripremaju se za start u prvenstvu Prve lige FBiH – Sjever. Odigrana je i posljednja prijateljska utakmica, generalna proba pred početak prvenstva u Vogošći, protiv tamošnjeg premijerligaša RK Vogošća. Pobijedila je RK Vogošća, visokim rezultatom 41:30 (poluvrijeme 20:16).Premijerligaš RK Vogošća je nadigrao Čelik u svim elementima rukometne igre.

Rukometaši Čelika su pokušavali parirati i svih 60 minuta su se žestoko borili. RK Vogošća je imala na raspolaganju 20 odličnih i vrlo dobro pripremljenih igrača za naredno prvenstvo, što je rezultiralo visokom pobjedom od 11 golova razlike.

Povrede i bolesti

Istina, RK Čelik je u Vogošću otputovao dosta oslabljen, jer je čak sedam povrijeđenih, bolesnih ili spriječenih igrača koji nisu putovali u Vogošću. Bilo je i onih koji nisu bili u sastavu zbog posla, ispita na fakultetu ili obaveza u školi. Oni koji su bili u sastavu dali su svoj maksimum i pružili otpor premijerligašu. U svakom slučaju, Čelik je prezentirao jednu novu, borbenu, žestoku igru i u odbrani i u napadu.

Jedinu pravu trening utakmicu je ipak imao golman Čelika Mevludin Čehajić, koji je bio na golu svih 60 minuta, obzirom da u sastavu nije bio golman Dženan Hodžić zbog povrede, pa je Čehajić imao čak 18 odbrana.

– U subotu je prva prvenstvena utakmica protiv RK Jajce. Mnogo toga još treba da napravimo i popravimo na trenizima ove sedmice. Nadam se da će makar četiri od sedam igrača koji nisu putovali u Vogošću biti spremno za utakmicu prvog kola prvenstva protiv jakog RK Jajce, u subotu 18. septembra u Gradskoj areni Zenica. Daćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu – izjavio je trener RK Čelik Miki Filipović.

Slabiji za četiri igrača

Na kraju, valja istaći i da RK Čelik novo prvenstvo u Prvoj ligi Federacije BiH dočekuje oslabljen za čak šest igrača. Tri Čelikovca su našli angažane u premijerligaškim ekipama: Slaven Šijaković je u RK Gradačac, Haris Muhić u RK Krivaja, a Semir Korjenić u RK Vogošća. Mario Filipović je otišao u RK Vitez, a Jasmin Omerović u Hrvatsku.

Legenda RK Čelik Aldin Begagić je otišao sa porodicom da živi u Njemačku, a Edvin Begović je ostao igrač RK Čelik, ali se sa poslom nalazi na terenu u Livnu i onemogućen je u treniranju i igranju za svoju ekipu. Praktično, čitava jedna postava RK Čelik preselila u drugi klub ili su prestali da igraju.

Foto: Arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno