Zločini

Reno 5 ukraden u Crkvicama pronađen u Blatuši

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reno 5 ukraden u Crkvicama pronađen u Blatuši – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (3) i Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (1).

U ulici Crkvice, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke „Renault 5“, registarskih oznaka A97-E-366, vlasništvo N.C. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok je navedeno vozilo pronađeno nekoliko sati kasnije, u ulici Blatuša u Zenici.

U mjestu Šareni Hanovi, Visoko, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW Golf II“, registarskih oznaka M95-A-208, vlasništvo O.J. iz Visokog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

U ulici Alije Izetbegovića, Kakanj, sa putničkog motornog vozila marke „VW Golf V“, vlasništvo J.M. iz Kaknja, izvršena je krađa registarskih tablica br. J46-M-351. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U mjestu Dubravica, Zavidovići, od strane nepoznatog lica izvršeno je oštećenje cerade na teretnom motornom vozilu marke „Mercedes“, registarskih oznaka A20-T-989, vlasništvo L.A. iz Zavidovića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

U Policijsku stanicu Maglaj obratila se B.N. iz Maglaja i prijavila da je dana 07.05.2016. godine, u mjestu Krsno Polje, prilikom prodaje dvoje jaradi nepoznatom muškom licu, od istog dobila dvije novačanice u apoenima od 100 KM, za koje je izrazila sumnju da su falsifikat. Novčanice su izuzete, a dalji rad nastavili su istražitelji Policijske stanice Maglaj.

U mjestu Careva Ćuprija, Olovo, od strane lica I.E. i I.E., oba iz Olova, izvšeno je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti prema licu C.M. iz Olova, tako što su istog pokušali fizički napasti, te mu upućivali ozbiljne prijetnje. Policijski službenici su lišili slobode lica I.E. i I.E., te je nad istim u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Putem telefona u Policijsku stanicu Žepče obratio se M.I. iz Žepča i prijavio da je u proteklih 15 dana, u ulici Anke Topić, izvršena teška krađa u magacin firme „Proton“ d.o.o. Žepče, odakle su otuđeni dokumentacija od firme i neutvrđena količina knjižarskog materijala. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno