Zločini

Dvije osobe uhapšene zbog droge

Foto: ilustracija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvije osobe uhapšene zbog droge – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (3) i Policijske uprave II u Visokom (2).

Zenica

U ulici Bulevar Kulina bana, od strane lica K.E. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo posjedovanjem dva paketića sa bijelom praškastom materijom koja asocira na opojnu drogu, a koja je od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I prilikom pregleda pronađena kod istog. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U ulici Ivana Gundulića, od strane lica H.N. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo posjedovanjem narkotičkih sredstava, zeljaste materije umotane u najlon vrećicu koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Službenici uniformisane policije su navedeno lice lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

U mjestu Mehorić, izvršena je krađa oko 10 kubnih metara bukove drvne mase, vlasništvo JP Šumsko-privredno društvo ZDK. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

U mjestu Ričica, izvršena je teška krađa u pilanu „Tesco”, vlasništvo S.M., odakle su otuđene dvije motorne pile i određena količina radnog alata. Izvršen je uviđaj ode strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno