Pisma prijateljstva

REGIONALNI PROJEKAT: Pisma prijateljstva putuju između Kruševca i Zenice

REGIONALNI PROJEKAT: Pisma prijateljstva putuju između Kruševca i Zenice – Centar za istraživačko novinarstvo Kruševac predstavio je danas projekat “Pisma prijateljstva” koji zajednički realizuje sa Udruženjem građana i portalom ZenicaBlog iz Zenice.

Projekat “Pisma prijateljstva” se realizuje u okviru velikog projekta “Podijeljena prošlost – zajednička budućnost” koji finansira Evropska unija preko Omladinskog komunikativnog centra iz Banja Luke.

“Pisma prijateljstva” su drugi regionalni, a treći projekat koji CINK realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije. Tema projekta je mir i pomirenje na prostoru Zapadnog Balkana, a sastoji se iz dva segmenata”, kazao je Slaviša Milenković, predsednik Upravnog odbora CINK i nastavio:

“Prvi segment projekta je razmena pisama na određene teme između mladih ljudi iz Kruševca i Zenice. Smatrali smo da mladi iz dve države i dva grada imaju mnogo više tema koje ih spajaju nego onih koje ih dele i razdvajaju. Zato će mladi autori pisati o mogućnostima za zapošljavanje, dilemi “otići ili ostati”, zdravim stilovima života, uključivanju u politiku, evrointegracijama, zajedničkom nasleđu SFR Jugoslavije i drugim bliskim temama”.

Predviđeno je da se razmjeni ukupno 20 pisama koja će biti objavljena na portalima KruševacPress.com i Zenicablog.com kao i na portalu Prijateljstvo.com koji je pokrenut i registrovan za potrebe projekta.

“U drugom delu projekta pisma koja razmenjuju mladi biće iskorišćena kao tekst za pripremu predstave u kojoj će igrati mladi iz Kruševca. Predstava će biti izvedena u Kruševcu potom i u Zenici a nakon toga će biti igrana i u drugim gradovima i zemljama regiona”, dodao je Milenković.

Projekat “Pisma prijateljstva” traje šest mjeseci i biće završen sredinom juna 2019. godine.

“Podijeljena prošlost – zajednička budućnost” je projekat koji sprovodi konzorcijum od 18 partnera (7 korisnika IPA zemlje plus Slovenija, Hrvatska, Austrija i Holandija). Projektni konzorcijum uključuje organizacije civilnog društva, istraživačke institute, fondacije, resurs centre i Erasmus NA i 13 pridruženih poslovnih partnera. Trajanje projekta, koji je započeo 1. januara 2016. godine, je 48 mjeseci.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem