Pisma prijateljstva Zenica

FOTO: Mladi iz Kruševca gosti u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Mladi iz Kruševca gosti u Zenici – Grupa mladih ljudi iz Kruševca (Srbija) su protekla dva dana bili gosti svojih vršnjaka iz Zenice, a imali su priliku da se upoznaju sa historijskim vjerskim, kulturnim i drugim znamenitostima Zenice.

“Podijeljena prošlost – zajednička budućnost” je projekt koji sprovodi konzorcijum od 18 partnera (7 korisnika IPA zemlje plus Slovenija, Hrvatska, Austrija i Holandija).  Projektni konzorcijum uključuje organizacije civilnog društva, istraživačke institute, fondacije, resurs  centre i Erasmus NA i 13 pridruženih poslovnih partnera. Trajanje projekta, koji je započeo 1. januara 2016. godine, je 48 mjeseci.

Mladi glumci koji su prvi put izašli iz svoje domovine, te igrali predstavu u Zenici na osnovu Pisama prijateljstva mladih iz dva grada (VIŠE NA LINKU), a sa njima su bili glumica Jovana Đorić, koja je inače diplomirala glumu u BiH,  te Slaviša Milenković, predsjednik Centra za istraživačko novinarstvo Kruševac.

Nakon obilaska više značajnih objekata u gradu, te izvedene predstave, ekipa iz Kruševca je imala priliku i da se upozna sa samom građevinom i svim dijelovima zgrade BNP-a, jedne od najvećih i najkompleksnijih pozorišnih zgrada na Balkanu, a ova posjeta je, na kraju boravka u BiH, ostavila na njih posebno jak dojam.

Domaćin na više lokacija u gradu im je bio certificirani turistički vodič Afan Abazović, koji ih je upoznao sa jerejom pravoslavne crkve u Zenici Markom Malešom, te glavnim imamom MIZ Zenica Jakub ef.Salkicom. Na kraju, gostima je upriličena tura po gradu, ali i Bosanskom narodnom pozorištu, u kojem su upoznali svaki, pa i skriveni kutak ove grandiozne građevine.

Pogledajte foto galeriju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno