Nogomet

Reflektori obavezni na svim stadionima PLBiH od iduće sezone: Pomoć obećala i UEFA

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reflektori obavezni na svim stadionima PLBiH od iduće sezone: Pomoć obećala i UEFA – U sklopu projekta koji sprovodi Evropska fudbalska federacija (UEFA) zajedno sa NSBiH, osvjetljenje na stadionu dobiti će nekoliko klubova iz BiH.

Epilog je to razgovora predsjednika UEFA Aleksandra Čeferina, koji je bio u posjeti rukovodstvu Sarajeva.

– Predsjednik UEFA pokazao je zainteresovanost da Evropska kuća fudbala podrži projekat osvjetljavanja stadiona u BiH, kao i ulaganja u druge sadržaje na fudbalskim igralištima onih klubova koji igraju Premijer ligu. Ovo je značajno za nas, jer će od sezone 2018/19. reflektori biti obavezni na svim stadionima ekipa koje nastupaju u najvišem rangu bh. fudbala – izjavio je za Glas Spske član Izvršnog odbora NSBiH i predsjednik FSRS Mile Kovačević.

On je istakao da će pomoć dobiti kluboi koji to zasluže.

– Naravno, klubovi će morati da ispune određene uslove da bi uopšte bili kandidati, a tu prije svega mislim na ozbiljnost u radu i kontinuitet dobrih rezultata tako da ekipe iz donjeg dijela tabele neće ući u konkurenciju. Reflektore ne može dobiti onaj klub koji proteklih 30 godina na svom stadionu nije udario letvu, a kamoli nešto više – istakao je Kovačević.

Reflektore u Republici Srpskoj za sada jedino imaju stadioni u Banjoj Luci, Modriči i Foči, a njima uz rame lako bi mogao da stane i Prijedor. Slovenac Čeferin, koji je prvi put boravio u BiH, naglasio je da je loša fudbalska infrastruktura.

Veoma je bitno da lokalna zajednica učestvuje i pruža pomoć, a bez dobre infrastrukture, ništa neće biti moguće. Spremni smo pomoći, imamo stručnjake koji imaju ideje, a veliki broj stadiona u BiH je na granici regularnosti. Infrastruktura se mora razvijati u kompletnoj BiH – rekao je Čeferin.

scsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno