Nogomet

Fenan Salčinović krenuo s treninzima, povratak na teren u proljeće

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fenan Salčinović krenuo s treninzima, povratak na teren u proljeće – Nogometaši Čelika po rezultatima i igrama ove sezone sigurno su najgora ekipa Premijer lige, ipak Zeničani nisu posljednji na tabeli jer imaju tri boda više od Viteza, koji je sa sedam osvojenih bodova na začelju tabele.

Zeničani su u sezonu ušli s najgorim igračkim kadrom u posljednjih 20-tak godina. Od ekipe sačinjene od igrača koji su proteklih sezona igrali po trećim rangovima, nije se bolje očekivalo od ove sezone, a 10 osvojenih bodova za mnogo je dosad veliki poduhvat.

Čelik do kraja prvog dijela prvenstva ima još dvije utakmice, gostovanje na Tušnju protiv Slobode, te u posljednjem kolu Zrinjski na Bilinom polju.Realno u naredna dva kola, crno-crveni teško će do bodova i pomaka na tabeli, tako da se očekuje da prvi dio sezone završe na 11, a možda i na 12. mjestu Premijer lige.

Iako su mnogi očekivali da će se na teren već protiv Krupe vratiti 30-godišnji ofanzivac Fenan Salčinović, on je tek počeo trenirati, ali tek s laganim trčanjem okolo. Pravi treninzi s ekipom tek se očekuju u narednom periodu, ali ovaj nogometaš sigurno do kraja polusezone neće nastupati za Čelik.

Salčinović je ove sezone odigrao tek šest utakmica za Zeničane, a zanimljivo da je povredu koljena doživio na zagrijavanju pred utakmicu protiv Željezničara na Bilinom polju. Njegov izostanak u većini utakmica ove sezone osjetio se u napadačkoj igri crno-crveni, koji veoma rijetko postižu golove, ali zato ih redovno primaju i uvjerljivo su na zadnjem mjestu, kada su u pitanju primljeni golovi u Premijer ligi.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno