Zločini

Razbojništvo nad radnicom kladionice: otuđeno 1.140 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Razbojništvo nad radnicom kladionice: otuđeno 1.140 KM – Na području Ze-Do kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U ul. Londža br.88 grad Zenica, od strane NN lica uz prijetnju nožem izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom sportske kladionice PET-PLUS M.N. kojom prilikom je otuđeno 1140 KM. Uviđaj izvršen od strane službenika OKP-a PU I Zenica, uz upoznavanje tužioca.

Žepče

U ul. Prva, općina Žepče, izvršeno je krivično djelo krađe bicikla marke Alpina vl. Z.V.. Od strane policijskih službenika sačinjena zabilješka.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona dogodile su se 24 saobračajne nezgode, u jednoj SN, jedno lice zadobilo su teške tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Subotinje uspostavljen kroz radilište PK “Vrtlište”. Od strane službe RMU “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno