Zločini

FOTO: Detalji hvatanja Amela Sejfovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Detalji hvatanja Amela Sejfovića – Bjegunac Amel Sejfović koji je prije osam dana pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda Miljacka u Sarajevu, uhvaćen je danas u selu Buci kod Visokog, potvrđeno je za N1 u Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Sejfović je pobjegao iz zatvora u Sarajevu u nedjelju, 3. septembra. Uslijedilo je nekoliko hapšenja nakon Sejfovićevog bijega, a Opštinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor zaposlenima u Kazneno-popravnom zavodu Sarajevo Nikoli Simiću, Arminu Delaliću i Igoru Milošu za koje se sumnja da su pomagači u bjekstvu.

Oni su na zahtjev Tužilaštva Kantona Sarajevo prebačeni u Kazneno-popravni zavod u Zenici.

Sejfović se tereti da je sa grupom osoba opljačkao banku u sarajevskom naselju Ilidža 2015. godine, kada je poginuo biciklista Kemo Bašić. Iza sebe ima više krivičnih djela, a MUP je za njim raspisao potjernicu.

Sejfović će biti sproveden tamo odakle je i pobjegao, odnosno u KPZ Miljacka, budući da je u pritvoru bio zbog postupka koji se vodio u Kantonalnom sudu u Sarajevu, a po optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo u predmetu Raiffesen banka.

Tužilaštvo KS je od samog bijega Amela Sejfovića koordiniralo i nadziralo sve aktivnosti svih agencija koje su učestvovale u njegovom pronalasku.

Uskoro na televiziji N1 pratite UŽIVO javljanje reporterke Milice Vučetić iz mjesta Buci gdje je uhvaćen Amel Sejfović. Također, možete nas pratiti i putem OVOGA LINKA.

ba.n1info.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno