Zločini

Krađe u Kasapovićima i Šerićima, racije u ugostiteljskim objektima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krađe u Kasapovićima i Šerićima, racije u ugostiteljskim objektima – Na području Ze-Do kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, bez povređenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

U vremenskom periodu od  14.09. do 16.09.2017. godine,  u mjestu Kasapovići, Grad Zenica, izvršena teška krađa u pomočni objekat – šupa vl. D. H., gdje je otuđena motorna pila marke “Husqvarna”. Izvršen uviđaj.

U vremenskom periodu od 10.09 do 15.09.2017. godine,  u mjestu Šerići broj 177, Grad Zenica, izvršena teška krađa u kuću vl. H. S., gdje je otuđena mašina za veš marke “Bira” i bojler nn marke. Izvršen uviđaj.

U ulici Branilaca, općina Visoko, u butiku “Crna ruža”, izvršena krađa novčanika vl. A. M. u kojem se nalazio novac u iznosu 380 KM, lična karta, vozačka dozvola i bankovna kartica, na ime oštečene. Izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona dogodilo se 12 saobračajnih nezgoda, u jednoj SN, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj  se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Subotinje uspostavljen kroz radilište PK “Vrtlište”. Od strane službe RMU “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta. Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.

OSTALO

Na području MUP-a ZDK spovedena i organizovana operativno taktička mjera i radnja – racija u ugostiteljskim objektima i mjestima na kojima postoji sumnja da se okupljaju lica sklona narušavanju JRiM-a i KD-a. Proteklo uredno.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno