Zločini

Razbojništvo nad apotekarkom, napad u Peharama, demolirao automobil i povrijedio sugrađanina na Bristu….

Policijski uviđaj
Policijski uviđaj (ilustracija)
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Razbojništvo nad apotekarkom, napad u Peharama, demolirao automobil i povrijedio sugrađanina na Bristu…. – Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede a jedno lice je zadobilo teže tjelesne povrede. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, izvršeno je razbojništvo uz prijetnju nožem od strane lica A.M. nad radnicom apoteke „Mr. Weiss“, kojom prilikom je isto otuđilo dvije table tableta. Od strane policijskih službenika navedeno lice je locirano, lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

U ulici Pehare, od strane lica A.A. iz Zenice, izvršeno je nasilničko ponašanje prema licu S.S. iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo lake tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Od strane policijskih službenika su poduzete mjere na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

U ulici ZAVNOBiH-a, od strane lica A.A. iz Zenice, izvršeno je nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari na način što je isto fizički napalo lice S.R. iz Zenice, nakon čega je oštetilo njegovo vozilo razbijanjem vjetrobranskog stakla, kojom prilikom je S.R. zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

U mjestu Donja Papratnica, izvršeno je krivično djelo teške krađe u prostorije preduzeća „ADS Market”, vlasništvo lica S.A., iz kojih je tom prilikom otuđena određena količina cigareta i novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Od strane lica M.O. iz Zavidovića, prijavljeno je krivično djelo teške krađe, koja je izvršena u naseljenom mjestu Memići, u vremenskom periodu od 25. do 27.06.2017. godine, u kuću vlasništvo prijavitelja, iz koje je tom prilikom otuđen veći iznos novca. Od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići su poduzete mjere na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršene teške krađe.

SAOBRAĆAJ
Zenica

U ulici ZAVNOBiH-a, dogodila se saobraćajna nezgoda prevrtanjem traktora, bez registarskih oznaka, kojim je upravljalo lice B.V. iz Zenice, sa kojim se na traktoru nalazio i njegov malodobni sin. U ovoj saobraćajnoj nezgodi vozač B.V. je zadobio teške tjelesne povrede, dok je njegov sin zadobio lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu ove saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj.

Zavidovići

U ulici Alije Izetbegovića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali nepoznati biciklista, koji se udaljio sa lica mjesta i pješakinja, rođena 2011. godine, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u Domu zdravlja Zavidovići. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, dok se poduzimaju aktivnosti na otkrivanju i procesuiranju lica koje je izazvalo ovu nezgodu i nanijelo povrede oštećenoj.

Na području Kantona dogodilo se još sedamnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno