Zločini

Pokušaj krađe u BP Petrol Crkvice, još dvije krađe u gradu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pokušaj krađe u BP Petrol Crkvice, još dvije krađe u gradu – Na području ZE-DO kantona javni red i mir narušen je u pet  slučajeva, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U ul.Vrandučka broj 47,grad Zenica,izvršeno je krivično djelo teške krađe u garažu vl. D.S. iz koje je tom prilikom otuđen jedan pištolj za šarafe marke Hitaci,jednu polir mašinu marke Einhel,dvije brusilice marke Bosh,dvije el.bušilice marke Makita,jedan cekular NN marke i neutvrđenu količinu sitnog alata.Uviđaj izvršen od strane službenika OKP-a PU I Zenica.

U ul.Talića brdo broj 9,grad Zenica,izvršeno je krivično djelo teške krađe u stan vl.K.M. iz kojeg su tom prilikom otuđena dva para zlatnih naušnica,jedna zlatna ogrlica i neutvrđenu količinu novca.Uviđaj izvršen od strane službenika OKP-a PU I Zenica.

U ul.Crkvice,grad Zenica,izvršeno je krivično djelo teške krađe u BP Petrol,od strane Š. N.iz Zenice,koji je tom prilikom otuđio neutvrđenu količinu cigara,koje je odbacio od sebe kada je ugledao policijske službenike te se dao u bjeg.Brzom intervencijom policijskih službenika PS Crkvice u 03,00 sati Š.N.je lišen slobode u ul.I.Zeničke brigade i zadržan u prostorijama za zadržavanje. Uviđaj izvršen od strane službenika OKP-a PU I Zenica.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona registrovano je devetnest saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom bez povređeni lica.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj  se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Subotinje uspostavljen kroz radilište PK “Vrtlište”. Od strane službe RMU “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Zbog nastale situacije od 25.02.2017. godine i istjecanja vode kroz tunel Ribnica,  u mjestu Donji Tičići, saobraćaj se na dijelu auto puta A-1, pravac Kakanj-Zenica odvija usporeno, jer je blokirana zaustavna traka. Na pomenutoj lokaciji postavljena je privremena signalizacija.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno