Zločini

Policijski bilten: U Blatuši krađa iz stana, na Bristu ugrožavanje sigurnosti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski bilten: U Blatuši krađa iz stana, na Bristu ugrožavanje sigurnosti – Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva.  U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirano je osam krivičnih djela.

Zenica

U ul.Blatuša, grad Zenica,izvršeno je krivično djelo teške krađe iz stana vl.S.E., iz kojeg je tom prilikom otuđen jedan laptop NN marke, sitni novac, zlatni nakit i pasoš na ime S.E. Uviđaj izvršen od strane službenika OKP-a PU I Zenica.

U ul.ZAVNOBiH-a 98, grad Zenica, od strane S.H. i S.N. izvršeno je krivično djelo ugrožavanja sigurnosti prema  M.A. i M.A.. Od strane policijskih službenika sačinjena zabilješka. U 17,50 sati, od strane policijskih službenika PS Centar slobode su lišeni i zadržani u prostorijama za zadržavanje S.H. i S.N..

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgode, u tri saobraćajne nezgode jedno lice je zadobilo teške tjelesne povrede, dok su četri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA
Kakanj

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj  se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Subotinje uspostavljen kroz radilište PK “Vrtlište”. Od strane službe RMU “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Zbog nastale situacije od 25.02.2017. godine i istjecanja vode kroz tunel Ribnica,  u mjestu Donji Tičići, saobraćaj se na dijelu auto puta A-1, pravac Kakanj-Zenica odvija usporeno, jer je blokirana zaustavna traka. Na pomenutoj lokaciji postavljena je privremena signalizacija.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno