Politika

Raspored fotelja u Vladi FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Demokratska fronta u Vladi Federacije BiH dobila je pet ministarskih pozicija, s tim što će za Ministarstvo za pitanja boraca i invalida predložiti zajedničkog kandidata u konsultacijama sa SDA. Na sastanku u nedjelju sa zamjenikom predsjednika SDA Bakirom Izetbegovićem, lider DF-a Željko Komšić, a što je danas prihvatio i lider HDZ-a Dragan Čović, dogovorio je da njegovoj stranci pripadnu Ministarstvo energetike, rudarstva i industrije, te Ministarstvo trgovine, Ministarstvo okoliša i turizma i Ministarstvo rada i socijalne politike.

Kandidat za ministra u Ministarstvu finansija, oko kojeg su se koplja i lomila sve vrijeme, bit će usaglašen između DF-a, SDA i HDZBiH.

HDZ-u su pripala ministarstva prometa i komunikacija, zdravstva, kulture i sporta, pravde te prostornog uređenja, dok će SDA imati svoje ministre na čelu Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, unutrašnjih poslova, obrta i razvoja, raseljenih lica i izbjeglica, te obrazovanja i nauke.

Imena kandidata za ministarske pozicije bit će dostavljena predsjedniku Federacije BiH, a potom će početkom naredne sedmice biti zakazana i sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj će biti potvrđen novi saziv.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno