Politika

Ramo Isak: Ko i zašto vrši politički pritisak na Neovisni odbor Skupštine ZDK?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na današnjoj sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, skupštinski poslanik dr.sc. Ramo Isak (NES) postavio je pitanje upućeno prema Neovisnom odboru – ko i zašto prema ovom neovisnom skupštinskom tijelu vrši neprihvatljiv i zakonom nedopušten politički pritisak? Evidentno je da je pritisak na Neovisni odbor i njegove članove poprimio elemente podstrekavanja javne kampanje i neprihvatljive harange od strane pojedinaca koji nisu ostvarili svoje neobjektivne lične ambicije da budi izabrani za policijskog komesara, kao i od onih koji ih neprincipijelno podržavaju.

Posebno je zabrinjavajuće što su ovakvom pritisku naročito izložene i dvije članice Neovisnog odbora, koje su, navodno, i privatno i neprofesionalno uznemiravane od pojedinih neizabranih kandidata. S obzirom na zakonsku neovisnost ovog skupštinskog tijela, te na kontinuirani pritisak kojem je ono izloženo još prije nego je i otpočeo zakonski izbor policijskog komesara, smatram da je neophodno da nadležni organi preispitaju i sankcionišu ovakva uznemiravanja i političke pritiske od strane ovih pojedinaca.

Na istoj sjednici Isak je pokrenuo i inicijativu prema Vladi ZDK da što prije uputi zahtjev Vladi Federacije BiH u cilju prioritetnog rješavanja problematike u rudnicima, posebno zbog činjenice da su aktuelni problemi vezani i za tri rudnika u ZDK. Mora se odmah pristupiti konkretnom rješavanju rudarskih problema – jedina retorika koja je prihvatljiva u ovoj priči je održavanje proizvodnje u rudnicima i plata po mjeri svakog rudara!

Ramo Isak



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno