Politika

Čestitka povodom Dana državnosti BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čestitka povodom Dana državnosti BiH- “Bosna i Hercegovina je jedinstvena i nedjeljiva država u kojoj će svi narodi imati ista prava”

U ime Foruma mladih Naše stranke Zenica i u svoje lično ime svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine želim sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Na današnji dan, 25. novembra 1943. godine, Bosna i Hercegovina je obnovila svoju državnost koju je izgubila 1463. godine, kada je Osmanska imperija pokorila Bosnu.

Na Prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu potvrđene su historijske granice Bosne i Hercegovine koja je definisana kao jedna od šest ravnopravnih republika u Jugoslaviji.

Zaključak Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a je da je Bosna i Hercegovina jedinstvena i nedjeljiva država u kojoj će svi narodi imati ista prava, a odluku je izglasalo svih 247 vijećnika ZAVNOBIH-a, pripadnika svih naroda u Bosni i Hercegovini.

Odluka ZAVNOBIH-a potvrđena je 29. novembra 1943. godine u Jajcu na Prvom zasjedanju AVNOJ-a.

Izet Šutić, potpredsjednik FMNS Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno