Politika

SDA Zenica: Grad Zenica mora učiniti više za poboljšanje položaja penzionera

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stranka demokratske akcije Zenica daje punu podršku zahtjevima penzionera koji su danas svoje nezadovoljstvo iskazali mirnim protestima u Zenici. Vlada Federacija BiH je uradila dobar posao, stabilizirala Fond PIO/MIO, uredovala isplatu i u konačnici u više navrata vršila povećanje penzija, ali iznos penzija još uvijek nije dostatan za dostojanstven život.

SDA je u izbornoj platformi “Za jaku Zenicu” za Lokalne izbore 2020. godine značajnu pažnju posvetila položaju penzionera, predlagajući uvođenje 13. penzije koja bi se penzionerima s minimalnim penzijama isplaćivala iz gradskog budžeta. To je samo jedna od naših mjera za poboljšanje položaja penzionera i smatramo da ovo mora biti jedna od ključnih politika svih nivoa vlasti, pa i lokalnog, gradskog nivoa.

Stoga, pozivamo Grad Zenica da sagleda mogućnosti da kroz socijalne programe pomogne najugroženijim kategorijama penzionera, a jedan od načina je da Gradsko vijeće razmotri i usvoji brojne inicijative i strateške projekte za bolji život penzionera iz našeg programa “Za jaku Zenicu”.

SDA Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno