Zenica

Ramazansko druženje sa djecom iz JU Dom-porodica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Medžlis Islamske zajednice Zenica i Odjel za brak i porodicu svake subote u toku mjeseca Ramazana organizuju druženje hafiza Sead ef. Šahinovića – imama džemata Broda, sa djecom iz JU Dom-porodica. U subotu, 09. aprila održano je prvo druženje kojem su prisustvovala starija djeca – štićenici ovog doma.
Tokom druženja, u ugodnom razgovoru i komunikaciji hafiz Šahinović je govorio o temeljima islamskog vjerovanja, ahlaku-lijepom ponašanju i uvažavanju starijih.

Cilj projekta je da se djeca usmjere ka pozitivnim putevima u vremenu velikih izazovi sa kojima se susreću u društvu, te da se djeci u ramazanskim danima ponudi topla riječ i koristan savjet. Atmosfera koja je vladala na druženju kao i pozitivne reakcije od strane djece i prisutnih odgajatelja govore o opravdanosti projekta i ramazanskoj atmosferi u JU Dom-porodica.

Autor: MIZ ZENICAStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno