Zenica

“Čarobne bajke” i “Čarobna bojanka” nagradom obradovale još jednog mališana, a šansu za osvajanje nagrada imaju sva djeca jer se čarobni izazov nastavlja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prije samo nekoliko sedmica,  magistrica Ajna Dedić objavila je svoju prvu zbirku „Čarobnih bajki“ sa „Čarobnom bojankom“ kojima su se mališani širom Bosne i Hercegovine oduševili, a s radošću su prihvatili i  izazov za učešće u izazovu u kojem mogu osvojiti brojne nagrade.

Autorica Dedić je djecu pozvala na čitanje, maštanje, kreativnost i učešće u kreiranju malog remek djela odnosno pretvaranju bojanke u slikovnicu, a za šta će uslijediti nagrada što je u djeci probudilo takmičarski duh i dodatno ih motivisalo da budu najbolji u opisivanju omiljene bajke ili bojenju bojanke.

„Čarobne bajke“ i „Čarobna bojanka“ su edukativno-zabavni materijal koji će osim što će djecu odvesti u najčarobnije svjetove, podstaći maštanje, uživanje i opuštanje, dati im brojne informacije i naučiti ih mnogim pozitivnim stvarima, navesti na izvlačenje poenti i zaključaka i probuditi takmičarski duh odnosno nagraditi trud i kreativnost.

Svaki mjesec, autorica Dedić će darovati po jedno dijete koje najkreativnije odgovori izazovu iz bajki i/ili bojanke, a ovaj mjesec s obzirom da je prvi čarobni mjesec, nagradu će dobiti dvoje djece. Prvu nagradu osvojila je sedmogodišnja Ajra Hadžić, učenica drugog razreda Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Zenici, a sljedeću, petogodišnji Muhamed Šut.

-„Dječija sreća, osmijeh na licu i ushićenje kada dobiju poklon za svoj trud su neprocjenjivi. Zato sam odlučila da prvi mjesec nagradimo dvoje najkreativnije i najmaštovitije djece koja su se najviše potrudila. Ovaj put, nagradu je dobio petogodišnji Muhamed Šut koji je osim zadatih izazova koje svako dijete koje učestvuje u nagradnoj igri treba ispuniti, svaku bajku izanalizirao i poslao videa u kojima ih je prezentovao. Za omiljenu bajku je odabrao „Psića Lindu“ kojom je oduševljen i naročito ga raduje što je nakon nesreće koju je imala, na kraju ipak sretno završila i našla porodicu, što je najvažnije. Mnogo se potrudio i fantastično odradio svaki zadatak, tako da trud i sjajan rezultat treba nagraditi. Sa serijom nagrada ću nastaviti tokom cijele godine. Djeca vole izazove nakon kojih slijedi nagrada za njihov trud– naglasila je autorica Dedić.

Bravo Muhamede! Čestitamo na osvojenoj nagradi i uživaj u igranju autićima i garaži fantastičnog CNC art tima, koja će biti trajna uspomena na „Čarobne bajke“ i „Čarobnu bojanku“ ali i na tvoju kreativnost, trud i izvanredan takmičarski duh.

Dragi roditelji i draga djeco, „Čarobne bajke“ i/ili „Čarobnu bojanku“ možete naručiti na Polonica ART https://www.facebook.com/polonicaart .

Nagrade koje možete osvojiti su proizvodi zeničkog preduzeća CNC art:kućice za lutke

vikendice za lutke

garaže na spratove

farme za životinje sa krovom koji se otvara

pametne ploče

uklapalice

i još mnogo vrijednih nagrada

Sretno!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno