Zenica

Ramazanski pogram MIZ Zenica i BZK”Preporoda”Zenica, poslije teravih namaza u Staroj čaršiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ramazanski pogram MIZ Zenica i BZK”Preporoda”Zenica, poslije teravih namaza u Staroj čaršiji – Bošnjačka zajednica kulture “Preporod”Zenica ,u toku mjeseca Ramazana, realizuje programe, poslije teravih namaza, u Staroj čaršiji.

Organizator Ramazanskog programa je Medžlis Islamske zajednice ,a realizacija programa je dio saradnje s Medžlisom Islamske zajednice Zenica,koju BZK”Preporod”Zenica ima već dugi niz godina.U programu učestvuju članovi Narodnog orkestra BZK ”Preporoda” Zenica,te članovi Dramske i Multimedijalne sekcije.Programi se realizuje svaki pondjeljak i petak ,a  svaki od programa ima određnu tematiku,kao:Ramazanske priče,Ramaznaske priče s pozicije djeteta,Ramazanski jelovnik,Sjećanje na odbranu Bosne i Hercegovine,Običaji muslimana prilikom vjenčanja i Bajram ide, Bajramu se nadam.Voditeljski dio i čitanje prigodnih tekstova pripalo je Sabini Kulenović, glumici BNP Zenica i voditeljici Dramske sekcije BZK”Preporoda”Zenica.

U petak,1.6.2018.godine realizovat ćemo naš 4.Ramazanski program s temom Ramazanski jelovnik,gdje ćemo se, s članovima Dramske sekcije, podsjetiti naših tradicionalnih bosanskih jela,koja pravimo za Ramazan ,a biće upriličena i podjela halve za sve prisutne u objektu “Stara čaršija”.S prigodnim tesktovima prisjetit ćemo se i Bitke na Bedru,a naš Narodni orkestar izvest će sevdalinke.

Petak,1.6.2018.godine u Staroj čaršiji,poslije teravija namaza.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno