Zenica

Zajednički iftar članova BZK ”Preporod”Zenica i štićenika JU “Dom i porodica”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zajednički iftar članova BZK ”Preporod”Zenica i štićenika JU “Dom i porodica” – Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Zenica,  u saradnji sa JU “Dom – porodica”Zenica, priprema zajednički iftar u prostorijama JU”Dom – porodica” Zenica.

U toku mjeseca Ramazana, BZK”Preporod”Zenica i JU “Dom i porodica” dogovorili su se  da ostvare  saradnju i da početak te saradnje bude pripremanje zajedničkog iftara sa štićenicima JU”Dom – porodica”.

U okviru ovog projekta učestvuje 12 članova BZK”Preporoda”  i   štićenika  JU”Dom -porodica” .Pripremanje zajedničkog iftara podrazumijeva zajedničko pravljenje i priprermanje tradicionalnih bosanskih  jela,te zajednički iftar svih učesnika.Na iftarskoj sofri naći će se supa,tirit pita, sirnica,burek, piletina, kolači, šerbe, voće i neizbježna topa.

Cilj ove saradnje je da se ,prije svega, štićenicima JU “Dom i porodica” dočara značaj zajedničkog iftara u mjesecu Ramazanu,  te  način na koji se u jednoj porodici priprema iftar,kao i to  da se članovi BZK”Preporoda”Zenica i štićenici JU “Dom i porodica” upoznaju ,zbliže i dogovore dalje aktivnosti.

Četvrtak, 31.5.2018.godine u JU “Dom – porodica”.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno