Ostali sportovi

Ragbijaški “zmajevi” u subotu u Finskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Seniorska ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u Helsinki na uzvratnu utakmicu Evropskog ragbi prvenstva – grupa 2D.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ermin Mušinović za ovu utakmicu pozvao je sve trenutno raspoložive ugrače, a cilj je zabilježiti pobjedu i zadržati prvo mjesto u ovoj grupi.

Na spisku Zmajeva, koji će igrati u Helsinkiju, su Edib Alić, Sabahudin Subašić, Haris Oruč, Danijel Keserović, Adnan Hamzić, Fadil Spahić, Dario Gojković, Armin Zadić, Ammar Suljić, Vedad Garanović, Damir Jovanović, Semir Topčić, Elvis Tuka, Muhamed Mrkaljević, Zeid Stanković, Haris Begić, Nejro Ahmić, Senad Turčinović, Selmir Glavaš, Darijo Petrušić, Sedad Tufekčić, Nusret Pašanbegović i Semir Ajanović.

Mali problem za selektora Mušinovića predstavlja okupljanje selekcije u Helsinkiju, jer će igrači Turčinović, Jovanović, Glavaš, Tufekčić, Stanković, Petrušić, Ajanović i Pašanbegović, koji igraju u inozemstvu priključiti se reprezentaciji tek u petak popodne, u hotel “Cumulus Hotel Hakaniemi” u Helsinkiju.

“Cilj nam je vratiti se neporaženi, što bi nam omogućilo da u nastavku prvenstva u grupi igramo s manjim pritiskom, obzirom na povrede nekih igrača, koji ne mogu igrati ove jeseni”, rekao nam je selektor Ermin Mušinović.

Za ovu skandinavsku utakmicu ragbi Zmajeva vlada veliko interesiranje, a da je to zaista tako potvrđuje i dolazak grupa BH Fanatikosi su ponovno najavili svoju podršku za pobjedu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno