Ostali sportovi

Odgođeno Šahovsko prvenstvo FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prvenstvo ŠSFBiH odgođeno do daljnjeg – Kao što smo ranije objavili, od četvrtka 1.oktobra do nedjelje04.oktobra 2015. godine u Zenici je trebalo biti održano deveto pojedinačno otvoreno muško i žensko seniorsko prvenstvo ŠSFBiH za 2015.godinu. Prvenstvo je najavljeno u JU „Penzionerski dom sa stacionarom“ ZE-DO kantona u Zenici, ali se odgađa do daljnjeg.

Ova Odluka je donesena nakon odustajanja 13 od 41 prijavljenog šahiste/šahistkinje, koji su bili nezadovoljni turnirskim pravilnikom i Odlukom da pored redovne kotizacije od 30 KM uplati i dodatna participaciju troškova od 40 KM, za one igrače koji nisu na pansionu u Penzionerskom domu, gdje se trebalo održati prvenstvo. Od ove Odluke nisu bili izuzeti ni mladi šahisti, što je izazvalo buru negodovanja i optužbi na račun aktuelnog predsjednika ŠSFBiH, gospodina Sulejmana Mulića i rukovodstva šahovskog Saveza FBiH.
Svoje neslaganje sa aktuelnim rukovodstvom ŠSFBiH i lošom organizacijom prvenstva izrazila su i dvojica Internacinalnih majstora, Goran Trkulja i Vlado Jakovljević, kao i većina šahista.
Nakon toga donesena je Odluka o odgađanju prvenstva do daljnjeg.

Citiramo zvaničnu obavijest sa oficijelne stranice ŠSFBiH:
„Prvenstvo ŠSFBiH odgođeno je do daljnega. Na otvaranju Prvenstva bilo je 32 igrača/igračica, koji su, nakon striktne primjene druge napomene iz člana 12 Raspisa, aklamacijom odlučili da se Prvenstvo odgodi“.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno