Ostali sportovi

Šahovsko prvenstvo FBIH u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici 9.pojedinačno šah.prvenstvo ŠSFBiH za 2015. Od četvrtka 01.oktobra do nedjelje 04.oktobra 2015.godine u Zenici će se održati deveto pojedinačno otvoreno muško i žensko seniorsko prvenstvo ŠSFBiH za 2015.godinu. Prvenstvo će održati u JU „Penzionerski dom sa stacionarom“ Ze-Do kantona u Zenici. Organizator je ŠSFBiH,a tehnički organizator i domaćin je JU „Penzionerski dom sa stacionarom“ Ze-Do kantona. Ceremonijal otvaranja prvenstva je u četvrtak u 10,30 sati, a prvo kolo istog dana u 11,00 sati;

Pravo učestvovanja imaju svi igrači sa prebivalištem u FBiH (CIPS), osim ako su u 2015.godini igrali za klubove iz ŠSRS i ŠSHB.Pravo učestvovanja imaju takođe i kadeti/kadetkinje, omladinci/omladinke i seniorke koji su nastupali i za klubove iz ŠSHB u 2015.godini. Primjenjivat će se Švicarski sistem od sedam kola,uz FIDE tempo igre (90 minuta za cijelu partiju uz bonifikaciju od po 30 sekundi po potezu počevši od prvog).

Zatvaranje prvenstva i dodjela pehara, nagrada i priznanja obavit će se 04.10.2015.godine odmah poslije završenog posljednjeg kola. Turnir će se rejtingovati kod FIDE.
Pobjednici osvajaju titule prvaka otvorenog prvenstva ŠSFBiH u muškoj i ženskoj konkurenciji za 2015.godinu, pripada im pehar i novčana nagrada i svim nagrađenim igračima dodjeljuje se diploma. Direktor turnira će biti Emil Brnić, glavni sudija IA Ćerim Fahrudin, a sudija NA Sušić Nihad.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno