Ostali sportovi

Ragbi klub Čelik na turniru u Mostaru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Ragbi klub Čelik na turniru u Mostaru – Dana 27.10.2019.  Ragbi klub Herceg iz Mostar bio je domaćin održavanja prvog turnira u okviru Adria 7’s natjecanja (razvojne lige za mlade igrače u ovom olimpijskom sportu). Na turniru su učestvovali Ragbi klub Herceg iz MOstara, Ragbi klub Arsenal iz Tivta (Crna Gora), Ragbi klub Makarska iz Makarske (Hrvatska), Ragbi klub Rudar (Zenica) i naravno Ragbi klub Čelik.
Ragbi klub Čelik nastupio je sa mladim igračima i ostvario slijedeće rezultate:
U prvoj utakmici turnira susreo se sa starim rivalom RgK Rudar iz Zenice i utakmicu riješio u svoju korist rezultatom 28:0, slijedeću utakmicu odigrao je sa domaćinom ekipom RGK Herceg iz Mostara gdje su domaćini bili prisebniji do kraja utakmice i riješili je u svoju korist rezultatom 12:7.
Treću utakmicu RGK Čelik odigrao je sa ekipom Arsenala iz Tivta riješivši je u svoju korist rezultatom 26:14  i u posljednoj utakmici turnira odigrao je sa starim rivalom iz Makarske RgK Makarska rezultatom 14:14.
U ukupnom poretku nakon odigranog prvog turnira RGK Čelik nalazi se na trećem mjestu. Ovo je samo uvodni turnir  u slijedeće turnire koji će se odigrati u Tivtu, Zenici i Makarskoj u proljetnom dijelu sezonu.
UPRAVA RAGBI KLUBA ČELIK


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno