Ostali sportovi

Prva liga FBiH u klasičnom kuglanju – Poraz KK-BC Čelik u Mostaru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva liga FBiH u klasičnom kuglanju – Poraz KK-BC Čelik u Mostaru – Odigrani su susreti šestog kola Prve Lige FBiH u klasičnom kuglanju.

I ove sezone u ligi učestvuje sedam ekipa, među kojima je i momčad KK- BC Čelik iz Zenice, koja je u šestom kolu gostovala u Mostaru i igrala je protiv istoimene ekipe, te doživjela novi poraz.

Rezultati šestog kola:

Mostar  – Čelik 7:1

Bosna – Tomislav 5:3

Vogošća – Brotnjo 6:2

(Slobodna je bila ekipa Bihać)

 

Prva Federalna Liga BiH u kuglanju ulazi u završnicu prvog, jesenjeg dijela. U susretima šestog kola  postignuti su neki iznenađujući rezultati.
Visočka Bosna je odigrala svoj tek treći susret u kojem je porazila Tomislav sa 5:3 i najavila ambiciju povratka u Premijer Ligu BiH. Istovremeno Vogošća je nanijela drugi poraz ekipi Brotnja. Rezultat u Vogošći je bio 6:2.
Nakon ovakvog raspleta ova dva susreta jasno je da se putnik u viši rang takmičenja neće znati do posljednje bačene kugle proljetnjeg dijela prvenstva.

Kuglaši Čelika su gostovali u Mostaru, uzdrmanoj momčadi kuglaškog kluba Mostar.

-Mostarcima ove sezone ne cvjetaju ruže i nakon već tri poraza nisu smjeli dozvoliti kiks protiv Čelika.

S druge strane, naša momčad je sa velikom dozom samopouzdanja iščekivala susret u Mostaru i zaista smo odigrali odličan meč. Ponovo je oboreno nekoliko rekorda, ukupan timski rekord oborenih čunjeva je poboljšan na 3123, a Kemal Lipovača je popravio pojedinačni rekord ekipe i svoj lični rekord sa oborena 574 čunja. I Kenan Ćurovac je popravio svoj pojedinačni rekord koji je sada 534 čunja, a odlične igre smo vidjeli i od Milana Hreščaka koji je oborio 549 čunjeva i Mirze Sabljakovića sa 518 čunjeva.
Međutim, sve navedeno nije bilo dovoljno da se iznenadi sjajna momčad Mostara, tako da je na kraju rezultat bio 7:1 za domaću momčad -, kaže se u dijelu Izvještaja iz KK-BC Čelik Zenica.
U posljednjem 7.kolu jesenjeg dijela prvenstva kuglaši Čelika, u kantonalnom derbiju, dočekuju ekipu Bosne iz Visokog.

S obzirom na formu naših igrača očekujemo sjajan meč, a možda i nove poene za naš Čelik, kažu u Čeliku.

Parovi 7.kola, 03.11.2019.god.:

Kakanj: Čelik – Bosna

Prijedor: Bihać – Mostar

Tomislavgrad: Tomislav – Vogošća

(Slobodna ekipa Brotnjo)

E.Imamović

Foto KK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno