Ostali sportovi

Rafteri RK Bosna Zenica učestvovali na Evropskom prvenstvu Konjic 2024

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Konjicu na rijeci Neretvi je od 10.-15. juna ove godine održano Evropsko prvenstvo u raftingu.

Ovaj izuzetni sportski događaj okupio je 30 ekipa iz 12 država, koje su se takmičile u disciplinama slalom, RX i spust.

Učešće na ovom velikom takmičenju su uzele ekipe iz Francuske, Slovačlke, Turska, Srbije, Češke, Italije, Ukrajine, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Makedonija i naša ekipa iz Bosne I Hercegovine.

Rafteri Rafting kluba Bosna iz Zenice koji su predstavljali Bosnu i Hercegovinu na ovom prvenstvu u veoma jakoj konkurenciji su u ukupnom poretku zauzeli 9. mjesto u muškoj seniorskoj kategoriji, dok su 1. mjesto osvojili Francuska, 2. mjesto Slovačka i treće mjesto Hrvatska.

U ženskoj kategorija: 1.mjesto: Češka 1, 2.mjesto: Italija, i 3.mjesto: Češka 2

Prvenstvo je održano u organizaciji „Rafting River Guide“ Konjic i Garden City Hotel Konjic, uz odobrenje Svjetske rafting federacije (WRF), a pod pokroviteljstvom Grada Konjica, u sklopu Dana grada Konjica.

Takmičarski dio je zvanično završen jučerašnjom ceremonijom, a u sklopu Evropskog rafting prvenstva će danas biti organizovana biznis regata na Neretvi, za sve koji su pomogli u održavanju ovog takmičenja, čime će zvanično biti zatvoreno Evropsko rafting prvenstvo Konjic 2024.

Takmičenje je proteklo u veoma dobroj organizaciji, uslovima u kojima su boravili takmičari I gostoprimstvou domačina ovog prvenstva.

Predsjednik R.K.„Bosna” Ekrem Tuka



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno