Ostali sportovi

FOTO: Tri pehara za karatiste Internacionala u Bugojnu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički Karate klub INTERNACIONAL nastupio je ovog vikenda na međunarodnom karate turniru za djecu, kadete i juniore “BUGOJNO-OPEN”.

Riječ je o 26.tradicionalnom turniru koji je održan 15.06.2024. godine u sportskoj dvorani u Bugojnu u odličnoj organizaciji Karate kluba “Bugojno”.

Na ovom takmičenju učestvovalo je 68 klubova iz četiri države (Hrvatska, Crna Gora, Slovenija i BiH) sa 550 takmičara.

Ekipa INTERNACIONALA koja je nastupila sa 13 takmičara ostvarila je vrhunski rezultat disciplinama kate i kumite.

U neslužbenim kategorijama takmičari INTERNACIONALA osvojili su pehar za najuspješniju ekipu sa PET ZLATNIH i DVIJE BRONZANE MEDALJE, te pehar za 2. mjesto u ukupnom plasmanu klubova.

U službenim kategorijama sa osvojenih ŠEST ZLATNIH, PET SREBRNIH I TRI BRONZANE MEDALJE.

Treći pehar osvojio je Indir Bašić kao najuspješniji takmičar sa dvije zlatne i jednom srebrnom medaljom. Na ovom takmičenju posebno su se istakli i Daris Hodžić i Merjema Haseljić sa po dvije osvojene zlatne medalje, Anis Karić sa zlatnom i srebrnom medaljom, Jasmina Vardo sa zlatnom i bronzanom medaljom, Rejhan Arnaut sa zlatnom i srebrnom medaljom, Amina Bojić i Iman Smailbegović sa po jednom zlatnom medaljom, Ahmed Hrustić sa tri srebrne medalje, Esma Mujezinović sa srebrnom i bronzanom medaljom, dok su dobar nastup imali Sara Smailbegović sa osvojene dvije bronzane medalje, Tarik Hasanspahić i Amel Sokolić sa po jednom bronzanom medaljom.

Uprava Kluba čestita takmičarima i trenerima na postignutom rezultatu. U ovom Klubu planirano je polaganje za pojaseve za učenička zvanja, te pripreme za učešće na Karate seminaru za napredne takmičare koji će biti održan u Neumu od 24.-28.jula 2024.godine.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno