Ostali sportovi

Vedad Karić najbrži na “XCM NARENTAS 2024”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na brdu hercegovačkog krša “Narentas” u Gabela Polju kod Čapljine održana je biciklistička MTB utrka “XCM NARENTAS 2024”, u okviru koje se bodovalo kolo Premijer lige BiH, te kup Republike Hrvatske.

Utrku dugu 55 kilometara sa ukupnom elevacijom od 1200 metara, najbrže je prešao naš Zeničanin, član biciklističkog kluba “Rotacija – SPIN”, Vedad Karić sa vremenom od 2:15:52, ostavivši iza sebe trenutnog lidera Hrvatskog kupa punih deset minuta.

“Jako sam zadovoljan sa današnjom utrkom i mojom trenutnom formom. Velika vrućina je zadavala velike probleme, kako meni, tako i svim ostalim vozačima. Raduje me što sam odmjerio snagu sa jako kvalitetnim vozačem iz Hrvatske, a još više što sam bio ubjedljiv. Sezonu sam podredio Balkanskom prvenstvu i nadam se da ću ispoštovati plan treninga, te da ću sljedeći mjesec uspjeti odraditi utrku Balkanskog prvenstva na najbolji mogući način i uspjeti doći do postolja. Malo čudno, ipak na naš veliki praznik Bajram je utrka, ali takav je kalendar i bivamo primorani da vozimo kako ne bi izgubili bodove za generalni plasman Premijer lige BiH.”

Vedadu je u posljednjih 27 dana ovo 17-ti start što je bilo veoma iscrpljujuće za njega.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno