Ostali sportovi

Rafteri Rafting kluba Bosna iz Zenice osvojili zlatne medalje na dva takmičenja Rafting lige FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rafteri Rafting kluba Bosna iz Zenice osvojili zlatne medalje na dva takmičenja prvog i drugog kola rafting lige Federacije BiH.

Ovog vikenda 25.-26.05.2024. godine u Ključu i Jajcu na rijeci Sani i rijeci Vrbas održano je prvo i drugo kolo rafting lige Federacije BiH R4 u organizaciji Kajak kanu Saveza FBiH, a domaćini ovog kola bili su  KKK Ključ i Rafting klub Jajce iz Jajca.

U dvije discipline sprint i spust R4 ucestvovalo je pet ekipa u muškoj konkurenciji i dvije zenske rafting ekipe.

Na ovim takmičenjima učešće su uzeli rafting klubovi iz Ključa, Jajca, Tuzle, Konjica I Zenice.

Od muških ekipa prvo mjesto u svim disciplinama u Ključu i Jajcu su zauzeli rafteri Rafting klub Bosna iz Zenice, U ukupnom poretku Raftin klub Bosna je ubjedljivo na prvom mjestu.

Prvo mjesto od ženskih ekipa zauzele su takmičarke iz KKK Ključa.

Treće kolo rafting lige Federacije BiH održat će se narednog vikenda u Konjicu na rijeci Neretvi i  ovo je ujedno i kvalifikacija rafting klubova Federacije BiH za nastup na Evropskom prvenstvu koje se održava u Konjicu na rijeci Neretvi od 10.-15.06.2024.godine.

Rafteri Rafting kluba Bosna su na  ovim takmičenjima pokazali svoju spremnost kao reprezentativci Bosne I Hercegovine za učešće na Evropskom i Svjetkom rafting prvenstvu koje se ove godine održavaju u BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno