Ostali sportovi

FOTO: Ragbi klub Čelik bio domaćin drugog kola Alpe Adria lige za juniore

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ragbi klub Čelik bio je domaćin II kola Alpe Adria lige u ragbiju 7 za U18 selekcije (olimpijska inačica ragbija) proteklog vikenda.

Ova liga je rezultat suradnje klubova i saveza iz regiona kako bi se mladim igračima omogućio što bolji razvoj i natjecanja u ragbiju.

U sklopu ove lige učestvuju RK Rad (Srbija), ekipa Ragbi Saveza Grada Zagreba, ekipa regija Jug Hrvatske, RK Nada Split i RK Čelik.

Tokom turnira odigrane su slijedeće utakmice:

ZRS – Čelik 19:0
Nada – Rad 0:15
ZRS – Rad 0:39
Nada – Čelik 33:7
ZRS – Nada 21:10
Rad – Čelik 24:7

Poredak na tabli ovog turnira je

1. Rad
2. ZRS
3. Nada
4. Čelik
5. Regija Jug

Obzirom da ekipa Regije Jug nije učestvovala na ovom turniru iz tehničkih razloga rezultati su registrirani sluzbenim rezultatom 20:0.

“Ova liga je izvanredan način razvoja u regionu ali i pripreme mladih reprezentacija koje će učestvovati na Europskom prvenstvu u Zabkiju Poljska u mjesecu julu. JP za sportske terene i objekte je još jednom dokazalo da je na nivou organizacije značajnih sportskih događaja te ime se kao klub iskreno zahvaljujemo” naveli su iz Ragbi kluba Čelik.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno