Biznis

Radnicima u supermarketima širom BiH veće plaće za mart

Radnicima u supermarketima širom BiH veće plaće za mart – Aktivnosti koje Sindikat radnika trgovine BIH provodi proteklih mjesec dana kao i apeli koje je uputio poslodavcima u sektoru trgovine da finansijski nagrade svoje radnike i radnice za sav trud koji su uložili kako bi lanac snadbijevanja osnovnim životnim namirnicama građana BiH ostao u funkciji i koji su, i pored svih opasnosti kojima su izloženi svakodnevno, bili na svojim radnim mjestima nasmijani i na usluzi, urodili su plodom – saopćili su iz Sindikata trgovine.

Kako su naveli, iz svih krajeva BiH Sindikat dobiva poruke svojih članova o odlukama Uprava kao i isplatama finansijskih stimulacija koje idu uz plaću za mart.

“Iznosi su različiti od kompanije do kompanije ali ono što je značajno je upravo ono što je STBIH i tražio. Ovo je izraz zahvalnosti i priznanje za sve radnike i radnice za njihovu hrabrost i požrtvovanost. Ovo je i motiv da oni istraju i da ostanu na ovoj prvoj liniji fronta ali i jasna poruka da su poslodavci i radnici zajedno odlučni da očuvaju radna mjesta i egzistenciju stotine hiljada ljudi koji dolazi upravo iz ovog sektora”, saopćili su.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem