Biznis

Poziv poljoprivrednicima za prijavu na preliminarnu listu proljetne sjetve

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poziv poljoprivrednicima za prijavu na preliminarnu listu proljetne sjetve – Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u ovoj godini planira podršku za različite programe pokretanja poljoprivredne proizvodnje uključujući poticanje proljetne sjetve u saradnji sa jedinicima lokalnih samouprava koje će budžetskim sredstvima vršiti sufinansiranje istih.

U svrhu učešća u programima pokretanja poljoprivredne proizvodnje i poticanja proljetne sjetve, Grad Zenica je obavezan dostaviti preliminarnu listu poljoprivrednika za proljetnu sjetvu sa vrstama i površinama kultura na Javni poziv koji će objaviti Ministarstvo, a na koji će se prijaviti Grad Zenica.

Grad Zenica poziva sve poljoprivredne proizvođače koji obavljaju proljetnu

sjetvu da dostave podatke o vrsti proizvodnje i površini na kojoj je zasnovana.

Traženi podaci se odnose na sljedeće kulture:

– Silažni i merkantilni kukuruz
– Heljda
– Povrće (paradajz, paprika, krastavac, patlidžan, mrkva, cvekla, grah, luk bijeli i crveni, zelena salata i krompir)

Podaci se dostavljaju isključivo putem telefona na broj: 032-447-823 svakim radnim danom u periodu od 09:00 do 14:00 a od 10.04.2020. godine do 16.04.2020. godine.

Grad Zenica će naknadno objaviti Javni poziv za podsticanje proljetne sjetve na području Grada Zenica u kojem će biti navedeni kriteriji za dodjelu podsticajnih sredstava, a koji će se pravdati računima odnosno fakturama izdatih na ime poljoprivrednog proizvođača ili obrta isključivo za: kupovinu sjemena, mineralnih đubriva i zaštitnih sredstava. Visina iznosa podrške za poticanje proljetne sjetve će zavisiti od visine raspoloživih sredstava a maksimalno do 1.000,00 KM po krajnjem korisniku (poljoprivrednom proizvođaču)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno