Kultura

Radionice Omladinskog pozorišnog kampa „Agon“ u okviru Pratećeg programa XVII festivala bh. drame

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Radionice Omladinskog pozorišnog kampa „Agon“ u okviru Pratećeg programa XVII festivala bh. drame – Omladinski pozorišni kamp „Agon“ realizira se kao dio Pratećeg programa XVII festivala bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra Zenica 2018. Naime, radi se o projektu koji implementira Organizacija Kulturna scena „Male stvari“ Trebinje u saradnji sa Bosanskim narodnim pozorištem Zenica, Hrvatskim narodnim kazalištem Mostar i Narodnim pozorištem Republike Srpske Banja Luka, a uz podršku Vlade Švajcarske.

Projekat ima za cilj približiti različitosti i podstaknuti kulturnu razmjenu iskustava među mladima uključujući mlade sva tri konstitutivna naroda BiH, kroz zajedničke kulturne i umjetničke aktivnosti, kao i da inicira i/ili unaprijedi podršku značajnijem ulaganju i povećanju kvaliteta i broja kulturnih sadržaja u BiH.

U ponedjeljak, 7. maja je održana prva radionica ovog ciklusa u Vitezu, od tri planirane radionice, i to u Gradskom kazalištu Vitez. U radionici su uzeli učešće srednjoškolci i studenti iz Viteza. Nakon radionice procesne drame „Ružno pače“, o diskriminaciji i prihvatanju drugih i drugačijih. U zgradi Općine Vitez je održan i okrugli sto na temu „Mladi i teatar – spona za zdraviju i perspektivniju budućnost BiH“, u kome su učestvovali predstavnici Gradskog kazališta Vitez, Gradske biblioteke Vitez, Općine Vitez i još nekoliko udruženja, koja odlikuju kulturne potrebe mladih u Vitezu.

Voditelj radionice je mr.sc. Miroljub Mijatović, glumac i dramski pedagog, a moderator Okruglog stola je Ishak Jalimam, student produkcije ASU Sarajevo, dok je menadžer projekta Željko Milošević, upravnik Gradskog pozorišta Trebinje.

Naredne planirane radionice Omladinskog pozorišnog kampa „Agon“ će biti realizirane u okviru Pratećeg programa Festivala u Doboju i u Zenici.

Služba za odnose s javnošću BNP Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno