Zenica

Radakovo: Umjesto Islamskog pedagoškog fakultet gradit će se stambeno-poslovni objekat

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zapušteno gradilište u naselju Radakovo bi u narednom periodu moglo doživjeti prenamjenu pa bi se od prvobitne ideje izgradnje zgrade za Islamski pedagoški fakultet tu mogao izgraditi stambeno-poslovni objekat.

Kreket žaba koji naše sugrađane u naselju Radakovo uspavljuju i bude bi u skorijoj budućnosti mogle zamijeniti građevinske mašine.

Postojeće zapušteno gradilište bi trebalo u narednom periodu oživjeti kažu u Medžlisu islamske zajednice Zenica.

“Ova zemlja koja se tu nalazi to je zemlja Medžlisa islamske zajednice Zenica i mi smo to bili poklonili fakultetu da fakultet izgradi tu školski centar i da to bude nešto u Zenici. Međutim naišla je ona kriza pa su Arapi otkazali finansiranje pa to desilo se šta se desilo, proteklo je vrijeme. Onda su oni našli tu zgradu turskog koledža koju su kupili i uselili tamo tako da ih ovo nije više ni interesovalo maltene. Interesovalo ih je jer su uložene pare. Prije mjesec dana reis je naredio da se formira jedna komisija ispred Zenice gdje je bio na čelu uvaženi muftija Mevludin, iz Sarajeva iz Rijaseta i iz Vakufske direkcije. Tu sam bio i ja i donijeli smo odluku da sve ovo ovako pripada Medžlisu. Medžlis je sada na potezu da napravi idejno rješenje za tu zgradu koja neće više biti školska nego će biti stambeno–poslovna  zgrada pa kad to mi uradimo, kad dobijemo od Grada šta mi možemo tu dobiti, koliko pet, dva, tri, deset spratova onda možemo tražiti investitora da idemo u zajedničko ulaganje“, rekao je za Zenicainfo.ba Besim Begić, predsjednik Medžlisa islamske zajednice Zenica.

Izvođačima radova se duguje oko milion konvertibilnih maraka i njima je prvo nuđeno partnerstvo u nastavku projekta, ali ne djeluju zainteresovano kaže Begić tako da će biti raspisan javni poziv pa ko da više. Na pitanje da nas sve više naših sugrađana koji žive u blizini zovu i žale se da ne mogu spavati od  kreketanja žaba koje su se odomaćile u ovom zapuštenom objektu Begić kaže: “Oni su u pravu, a pošto ja stanujem blizu Bosne meni svako jutro krekeću tako da meni ne škodi“. 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno