Zenica

Potpisan sporazum o finansiranju projekta izgradnje Službe hitne medicinske pomoći u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je danas sa ministricom zdravstva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Tanjom Radoš-Kosić sporazum o zajedničkom finansiranju projekta izgradnje objekta Službe hitne medicinske pomoći sa pratećim sadržajima u Zenici.

Naime, ZDK će za izgradnju objekta u Zenici, u naredne dvije godine, izdvojiti ukupno 3,5 miliona KM (1,5 miliona KM ove te 2.000.000 KM naredne godine).

Služba hitne medicinske pomoći u Zenici, pojasnila je ministrica Radoš-Kosić, imat će i Službu za laboratorijsku dijagnostiku te Službu za zaštitu od nespecifičnih i specifičnih plućnih oboljenja.

To će biti jedan veliki objekat, neto površine oko 3.260 kvadrata – sa podrumom, prizemljem i katom. Tu će uistinu biti moderna ambulanta, sa intervencijama, dijagnostičkim laboratorijama…Veseli me što će građani Zenice dobiti kvalitetnu i brzu medicinsku pomoć – kazala je ministrica Radoš-Kosić.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, izgradnja i opremanje nove Službe hitne medicinske pomoći Zenica iznosi oko 10 miliona KM, a ovom prilikom se zahvalio Vladi ZDK i Vladi FBiH koji su također osigurali sredstva za ovaj projekat.

– Građanima Zenice treba moderna, efikasna hitna pomoć, gdje će biti izmještena i laboratorija, magnetna rezonanca i sve ono što treba. To je veoma moderan objekat, za koji je tender već završen – kazao je Kasumović, dodavši da u ponedjeljak istječe i rok za podnošenje žalbe na izbor izvođača radova.

– Ako ne bude žalbi, mi odmah krećemo u izgradnju jer smo obezbijedili sva sredstva – najavio je Kasumović, naglašavajući da će nova zgrada biti izgrađena do kraja naredne godine.

Potpisivanju sporazuma prisustvovala je i premijerka ZDK Amra Mehmedić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno