Sudske klupe

Putin u kući i Fiatu krio narkotike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Putin u kući i Fiatu krio narkotike – Općinski sud u Zenici je potvrdio optužnicu koju je Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo protiv Izeta Halaća, zvanog Putin, iz Zenice zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, te krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Halać, koji je i ranije osuđivan, tereti se da je 14. oktobra ove godine, na području općine Zenica, u mjestu Poratje kod sebe držao speed i marihuanu.

Droga je, kako se navodi u optužnici, bila upakovana u kesice i nađena je prilikom pretresa Halaćeve kuće u mjestu Poratje kod Zenice.

Prema navodima optužnog akta, Zeničanin je u kući neovlašteno držao i jedan pištolj crne boje kalibra 7,65 mm taurus sa pripadajućim okvirom u kojem se nalazio jedan metak, pištolj srebrene boje sa pripadajućim okvirom u kojem se nalazilo sedam metaka, iako je znao da je za nabavljanje i držanje takvih pištolja i municije potrebno odobrenje nadležnog organa.

– Neovlašteno je držao i 71 metak sa papirnim omotom i plastičnim ležištima i 179 puščanih metaka raznih kalibara, iako je znao da je nabavljanje i držanje takve municije zabranjeno. Pištolje i municiju je predao policijskim službenicima PU I Zenica. Kod Halaća je droga nađena i prilikom pretresa Fiata u blizini petlje Blatuša na magistralnom putu M-17, navodi se u optužnici Tužilaštva ZDK-a, koje je od Suda zatražilo da se optuženom oduzmu pronađena droga, gasni pištolj i meci te da mu se ukine mjera pritvora i odrede mjere zabrane.

Autor: oslobođenje.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno