Sudske klupe

Ko su državljani BiH za kojima je Interpol raspisao crvenu potjernicu?

Ko su državljani BiH za kojima je Interpol raspisao crvenu potjernicu? – Međunarodna kriminalističko-policijska organizacija (INTERPOL) traga za 101 osobom iz Bosne i Hercegovine, podaci su ove organizacije.

Tačnije – broj je nešto veći – ali za njih 101 je raspisna crvena Interpolova potjernica, a to je zahtjev za provođenje zakona širom svijeta za pronalaženje i privremeno hapšenje osobe do izručenja, predaje ili slične pravne radnje.

Liste su duge, nepregledne i pune poznatih imena. Svako malo ih možete gledati na stranicama ovdašnjih portala, a razlozi zbog kojih Interpol traži ove ljude su različiti: Otmice, pljačke, prevare, razbojništva, krađe, ubistva…

Neke potjernice raspisane se u posljednjih nekoliko mjeseci, a na listama su pojedinci koji od zakona bježe i niz godina.

Od 101 državljana BiH – Interpol traga za 97 muškaraca i četiri žene.

Detalje ove liste možete pogledati na OVOM linku, dok pregled osoba iz BiH za kojima traga Interpol donosimo u galeriji.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem