Info

Puštena u rad aplikacija: Spriječit će zloupotrebu narudžbi putem interneta

Spriječit će zloupotrebu narudžbi putem interneta
Spriječit će zloupotrebu narudžbi putem interneta
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Puštena u rad aplikacija: Spriječit će zloupotrebu narudžbi putem interneta- Uprava za indirektno oporezivanje pustila je u rad novu informatičku aplikaciju za carinjenje pošiljki naručenih putem interneta.

Nakon uočenih nepravilnosti od određenih fizičkih lica koja su zloupotrebljavala sistem narudžbi roba putem interneta i dovele druge korisnike u nezavisni položaj, Uprava za indirektno oporezivanje je pripremila i pustila u rad novu informatičku aplikaciju za carinjenje roba iz inozemstva naručenih putem interneta.

Prethodno je UIO izvršila usaglašavanje podzakonske carinske legislative s legislativom Europske unije.

Time je ujedno obuhvaćena izrada novog modula informatičke aplikacije ASYCUDA WORLD kao i osposobljavanje novog servera putem kojeg će poštanski operateri pokretati carinski postupak za svu robu pristiglu u BiH poštanskim prometom bez angažiranja špeditera.

Novi modul donijet će pogodnostima korisnicima jer će se roba ubuduće cariniti prema carinskoj tarifi, te će carina na određene robe biti znatno manja.

Nova aplikacija će omogućiti lakše i brže carinjenje pošiljki, ali i spriječiti nove nezakonitosti u obavljanju privredne djelatnosti prodaje razne robe putem interneta, a bez prethodne registracije za obavljanje iste.

radiosarajevo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno