Info

Prvi sajam ženskog poduzetništva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prvi sajam ženskog poduzetništva – Komisija za ravnopravnost spolova Grada Zenice organizuje 1. sajam ženskog poduzetništva pod nazivom “Đerdan”. Sajam ŽP ima za cilj promociju žene – da kroz njihove male biznise upoznamo snažne, konkretne, poduzetne žene koje su majke, supruge, domaćice. Cilj je i jačanje,promocija i poboljšanje poduzetništva kod žena koje doprinose enonomskom razvoju ili ekonomskoj stabilnosti svog domaćinstva. Sajam ŽP “Đerdan” okupit će 15 žena i udruženja koji će se predstaviti sa svojim radovima i proizvodima: UŽ “Lastavica” (ručni radovi i proizvodi), UŽ “Vrandučka ašlama” (ručni radovi), “Medika” ( zajedno s njima predstavit će se žene iz Vrselja, Pojska, Stranjana, iz neformalne mreže).

Biće upriličena i video prezentacija modne revije o ekonomskom osnaživanju žena), UŽ “Nemila” ( proizvodi), Aida Hodžić-Pašalić ( decoupage), Amira Hrustić i Lamija Šišić-Hodžić (decoupage), Fahira Čevro (“Inspiracija pokloni”), Sekcija za ručne radove BZK “Preporod” Zenica ( ručni radovi), Indira Fejzić (suveniri), “Abakus” (dječiji radovi i nakit), Amna Sofić ( slike i decoupage), Sajra Poljo (slike), Šemsa Gačić ( nakit i decoupage), Asocijacija “Fatma” ( svilene marame) i Centar “Educo” Zenica.

Svako od navedenih udruženja i žena rade i pokušavaju da se kroz razne projekte uvežu u poslovni svijet. Možda je ovo prilika da se i ovim, uglavnom umjetnicama, pruži šansa za otvaranje i pokretanje malog biznisa, koji će sutra prehranjivati cijelu porodicu. Neke od njih su već na dobrom putu da to i realizuju, ali mnoge žene ostaju anonimne u svijetu biznisa zbog već  poznatih problema – netolerancije, nerazumijevanja, nedostatka projekata, neprilagođenosti budžeta za žene i slično.

Inače, Komisija za ravnopravnost spolova  broji 5 članova i stalno je radno tijelo pri Gradskom vijeću Zenica. U sastavu ove Komisije su: Amna Sofić ( predsjednica), Zekija Hakanović ( zamjenica), Belma Suljić (član), Amra  Avdić (član) i Huseinspahić Husnija ( član). Komisija u svom četverogodišnjem mandatu je radila na promociji ravnopravnosti spolova, ostvarila saradnju sa mnogim udruženjima žena i jedan od značajnijih projekata je svakako izrada Gender akcinog plana  za period 2012-2016. Godine u okviru Strategije razvoja grada Zenice.
Pozivamo vas da posjetite 1. sajam ŽP “Đerdan” i da isti medijski propratite.
Subota,17. 9. 2016. godine na Trgu Alije Izetbegovića od 10,30 -21,00 sati ( u slučaju kiše sajam ŽP realizovat će se u sali BZK “Preporoda” Zenica u istom terminu).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno