Info

U Njemačkoj pokrenut TV kanal za izbjeglice

U Njemačkoj pokrenut TV kanal za izbjeglice
U Njemačkoj pokrenut TV kanal za izbjeglice
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Njemačkoj pokrenut TV kanal za izbjeglice- Handshake2Deutschland (H2D), njemački multimedijalni projekat za integraciju izbjeglica, pokrenuo je TV kanal H2D. Ovaj višejezični TV kanal emitovat će se na kablovskoj mreži Unitymedia te putem satelita Astra na 19,2 stepeni istočno. Također, kanal će biti dostupan putem internet TV platforme Zattoo.

H2D je projekat nezavisnih medijskih kuća High View i Apfel TV Kontor, a u pitanju je nekomercijalni projekat.

“Integracija izbjeglica je zadatak za naše cijelo društvo i medijske kompanije imaju svoj udio u tome. H2D će pomoći izbjeglicama da se osjećaju kao kod kuće u njemačkom društvu. Kanal će također podučavati o njemačkoj kulturi i vrijednostima na kojima se temelji naš ustav”, izjavio je Frank Apfel, predsjenik Uprave H2D.

H2D ima za cilj upoznati izbjeglice s njemačkim društvom i načinom života, pomoći im u svakodnevnom životu te podučiti ih njemačkom jeziku. Osim programa na njemačkom jeziku, H2D nudi vijesti i posebne programe na engleskom i arapskom jeziku.

teve.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno