Košarka

Košarkašice BiH nakon dramatične završnice izgubile od jake Rusije, pred plasmanom na EP

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkašice BiH nakon dramatične završnice izgubile od jake Rusije, pred plasmanom na EP – Ženska košarkaška reprezentacija Rusije pobijedila je u Sarajevu u okviru 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo selekciju Bosne i Hercegovine rezultatom 72:68 te su se tako revanširale za poraz koji im je nanijela naša ekipa prije godinu.

Ruskinje su bolje otvorile meč, ali naša selekcija brzo preuzima inicijativu te su prvu četvrtinu imali prednost od dva poena razlike.

Sve vrijeme u drugoj četvrtini bh. selekcija je vodila, a najveća prednost u jednom trenutku iznosila je 10 poena (30:20). Izabranice Gorana Loje su na odmor su otišle sa šest poena prednosti.

Još dvije minute su se naše držale početkom drugog poluvremena, a onda su se kvalitetne Ruskinje razigrale. Sve im je polazilo za rukom pa su došle do preokreta i u zadnju četvrtinu su ušle s minimalnom prednosti od tri poena.

Ruskinje su prednost rutinski održavale do kraja meča, a stekao se dojam da je presudila veća širina igračkog kadra gostujućeg tima.

U našoj selekciji očekivano su najbolje bile Jonquel Jones i Marica Gajić. Jones je imala 23 poena i 10 skokova, dok je i Gajić ostvarila double-double učinak s 13 poena i 18 skokova. Kod Ruskinja je najbolja bila Raisa Musina s 25 poena.

BiH i Rusija sada dijele prvo mjesto sa po tri pobjede i jedan poraz. Međutim, Rusija ima bolji međusobni omjer i velike su šanse da će kao prvoplasirana otići na Euro. BiH ostaje velika šansa da bude među pet najboljih drugoplasiranih selekcija iz devet grupa kvalifikacije kako bi također otišla na Euro.

Posljednje dvije utakmice kvalifikacija igraju se u februaru, a u njima se sastajemo sa Švicarskom i Estonijom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno