Rukomet

Prvi memorijalni rukometni turnir “Zaim Kobilica”

Prvi memorijalni rukometni turnir u čast Zaima Kobilice
Prvi memorijalni rukometni turnir u čast Zaima Kobilice
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prvi memorijalni rukometni turnir ,,Zaim Kobilica”- Rukometni kub Čelik u ovom mjesecu, tačnije 20. i 21. avgusta organizuje Prvi memorijalni trunir ,,Zaim Kobilica”, a u čast ovog jednog od najboljih Čelikovih rukometaša svih vremena. Kobilica je, pored Čelika, nastupao za Iskru iz Bugojna i ekipu Prato iz Italije. Bio je član A reprezenatcije BiH i Italije, gdje je dvorana gdje je igrao dobila ime po njemu.

Na turniru će pored domaćeg Čelika nastupiti RK Konjuh iz Živinica, RK Iskra iz Bugojna te visočka Bosna i RK Kakanj.

Počele pripreme

Trener RK Čelika prof. Seldin Rizvanović je 1. avgusta započeo sa pripre-mama prvog tima za nastavak prvenstvene sezone. Trenira se dva puta dnevno: u Gradskoj areni, u teretani i na Atletskom stadionu. Trenizima prisustvuje dvade-setak igrača, medju kojima i nekoliko juniora.

-Od ponedjeljka, 8. avgusta, kada će nam se pridružiti još nekoliko igača koji
su imali malo duži odmor, fizičke pripreme ćemo kombinovati i radom sa loptom,
jer vremena do početka sezone (3. septembra) je jako malo – kaže trener Čelika Seldin Rizvanović.

Dva kandidata za šefa stručnog štaba

Dok je sa pripemama rukometaša Čelika započeo pomoćni tener Seldin Rizvanović, Uprava RK Čelika još nije donijela odluku ko će biti novi Šef stručniog štaba Čelika u novom prvenstvu.

– Prof. Seldin Rizvanović, što je bila naša prva opcija za šefa stručnog štaba u novoj takmičarskoj sezoni, nije mogao prihavatiti tu funkcju zbog zauzetosti na njegovom redovnom poslu profesora u Školi – kaže Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

– Nakon kontakata sa više trenera, ostala su dva kandidata za šefa struke u RK Čeliku: magistar sporta Bojan Crnomarković iz Banja Luke, bivši kapiten RK Borca, koji je kao prvi trener, izmedju ostalog, vodio ekipu RK Boraca u SEHA ligi, te Anel Ćustović, mostarac sa mjestom boravka u Sarajevu, koji je rukometnu karijeru ostvario u Danskoj, najprije kao golman, a onda kao trener ekipa u Danskoj i tamo zaradio penziju.

Odluka o novom Šefu stručnog štaba RK Čelika biće donešena u narednih nekoliko dana.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno