Rukomet

Čelik Junior na Sarius kupu u Slovačkoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik Junior na Sarius kupu u Slovačkoj – Nakon učešća na regionalnom takmičenju SIM-a, a gdje su naši dječaci 2005. godište i mlađi osvojili titulu šampiona GORENJE CUP-a, te izborili završnicu na državnom nivou u Sarajevu od 16. do 20. augusta, naša škola rukometa nastavlja sa projektima.

Naime, dječaci 2004. godište i mlađi prijavljeni su za učešće na međunarodnom rukometnom takmičenju u Slovačkoj pod nazivom SARIUS CUP. Ovo takmičenje održava se osmu godinu u nizu, a naši dječaci će imati priliku da odigraju utakmice protiv vršnjaka iz ostalih evropskih država.

Tokom ljetnog raspusta nije bilo pauze i radilo se četiri do pet puta u sedmici, a uskoro slijedi i prva provjera pred odlazak na državno takmičenje u sklopu GORENJE CUP-a od 16.-20. augusta.

Vjerujemo da su naši dječaci mnogo napredovali, te da će ostvariti uspješne rezultate na takmičenjima koja im slijede.

Trenutno, kada je u pitanju SARIUS CUP, s nama u grupi se nalaze HK Slavoj Trebišov (Slovačka), Tatran Prešov (Slovačka), te UKS Niedzwiadek Wegrów (Poljska). Očekujemo da organizatori naprave update prijava koje su pristigle ovih dana, te da imamo konačan spisak grupnih protivnika.

Polazak na turnir u Slovačku je predviđen 31. augusta u večernjim satima, apovratak u Zenicu 5. septembra u jutarnjim satima.

Vjerujemo da će naši dječaci biti bogatiji za još jedno rukometno iskustvo, upoznati nove prijatelje i odlično se zabaviti u gradu Prešov, Slovačka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno