Rukomet

POČINJU PRIPREME: Domaći igrači + domaći treneri = Zagarantovan uspjeh!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
POČINJU PRIPREME: Domaći igrači + domaći treneri = Zagarantovan uspjeh!  – Nakon ljetne pauze kroz koju je veliki broj standardnih igrača seniorskog tima škole rukometa “Čelik Junior” radio samostalno, pripreme pred nadolazeću sezonu počet će 11. augusta u Zenici.

Nova sezona, a tek treća za mlade igrače škole rukometa “Čelik Junior” počinje za mjesec dana. U protekloj sezoni smo ostvarili izuzetan uspjeh, bili smo u vrhu tabele Prve lige BiH. Mladi jesmo, ali iskusniji i jači u odnosu na protekle sezone. 

Picture

DVIJE PRINOVE – POJAČANJA ZA NOVU SEZONU!

Škola rukometa “Čelik Junior” će u novu sezonu ući sa dva pojačanja. Riječ je naravno o Zeničanima, Škember Toniju, a koji je zbog fakulteta otišao u Mostar, gdje trenutno igra za HRK Zrinjski. Škember Toni, a koji je ponikao u našoj školi rukometa, će nadolazeću sezonu igrati na dvojnu registraciju, te će, budući da je proveo sezonu u Premijer ligi, predstavljati pojačanje u redovima škole rukometa “Čelik Junior”.

Picture

Naše drugo pojačanje je mladi, ali talentovani Sumbuljević Adnan, a koji se odlučio priključiti našim momcima, te doprinjeti onome što zagovara škola rukometa “Čelik Junior” – 100% Zenički i 100% za Zenicu!

U pripremni period stručni štab, a koji je sastavljen od zeničkih rukometnih trenera, odlučio je uključiti još nekoliko igrača rođenih 2000. i 2001. godine.

Svakako, tu su i naši standardni zenički rukometaši koji su do sada iznijeli veliki teret: Muhamed Ajanović. Edin Gušić, Omer Suljić, Kenan Biogradlija, Harun Šarić, Kemal Vidimlić, Haris Šarić, Mirza Mulić, Harun Hodžić, Adi Pašalić, Vedin Spahić, itd., a u novoj sezonu računamo i na nadolazeće mlade igrače, Bakir Osmanbegović, Kenan Bećiragić, Edhem Grabus, itd.

Picture

KORISTIMO KAPACITETE NAŠEG GRADA!

Zenica je grad koji posjeduje najbolju sportsku infrastrukturu u državi, te ćemo mi iz tog razloga maksimalno da iskoristimo resure koje nudi naš grad, te se pripremati za nadolazeću sezonu. Pripremni period ćemo odraditi na zeničkim bazenima, Kamberovića polju, atletskom stadionu, planini Smetovi, te u sportskim dvoranama Bilmišće i Arena Zenica.

LIGA JAČA ZA TRI EKIPE

Opće je poznato da je došlo do smanjenja učesnika Premijer lige BiH, pa je u protekloj sezoni ligu napustilo čak pet klubova, a isti slučaj će biti i ove godine. Time će Prva liga BiH postati brojnija, ali možemo reći i kvalitetnija.

U sezoni 2016./17. takmičenju u Prvoj ligi BiH će se priključiti prošlogodišnji Premijerligaši: RK Sloboda Tuzla, RK Gradačac, te RK Gračanica.

Bez obzira na kvalitet protivnika, smatramo da naši momci uz zalaganje, naporan rad i igru srcem mogu da im pariraju, te mogu postići odlične rezultate i ponovo biti u vrhu tabele. 

NISMO OBOJENI STRANAČKI, OBOJENI SMO ZENIČKI!

Naša škola rukometa “Čelik Junior” i u novu sezonu ulazi pod istim sloganom. Mnogima je poznato da naša škola rukometa funkcioniše isključivo zahvaljujući prijateljima kluba koji nam pružaju bezrezervnu pomoć, te sponzorstvu i donacijama zaista društveno-odgovornih kompanija.

Naš rad su prepoznale brojne kompanije koje posluju diljem Evrope, ali svakako i društveno odgovorni privrednici sa prostora grada kojima se ovim putem zahvaljujemo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno