Zločini

Provala u stan i krađa na Odmutu, uhapšen zbog droge u Babinoj rijeci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Provala u stan i krađa na Odmutu, uhapšen zbog droge u Babinoj rijeci – Na području Ze-Do kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, gdje je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U ulici dr. Mehmeda Spahe br.8 izvršeno je krivično djelo  teška krađa u stan vl.K.A iz Zenice. Tom prilikom otuđen je jedan laptop marke “Acer”, jedan mobilini telefon marke “Samsung” i novac u iznosu od 60 KM u raznim apoenima.Uviđaj izvršen od strane  uviđajne ekipe OKP PU I.

U ul Prve zeničke brigade kod br.23, od strane lica K.M. iz Zenice, počinjeno je krivično djelo posjedovanjem dva paketića suhe zeljaste materije umotane u najlon kesicu, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu,bruto težine 0,70 i 0,35 grama. O navedenom KD-u sačinjena je sl. zabilješka.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda, u tri SN, tri lica zadobila su lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj  se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Subotinje uspostavljen kroz radilište PK “Vrtlište”. Od strane službe RMU “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno